aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Λες και παίζουν για χρόνια μαζί...

Ανόρθωση: Λες και παίζουν για χρόνια μαζί…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Παρακολουθώντας την Ανόρθωση στα έξι επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, είναι λογικό να μπορεί κανείς να βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Στην ενδεκάδα σε σχέση με πέρσι, αγωνίζονται μόνο δύο με τρεις ποδοσφαιριστές. Σίλντενφελντ, Ράγιος και Ντούρις ή Κατσαράβα. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα. Μία ομάδα την οποία όταν παρακολουθείς στο γήπεδο λες ότι, αποκλείεται αυτοί οι ποδοσφαιριστές να προπονούνται μαζί μόλις λίγους μήνες. Κι όμως… Ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό σύνολο από κάθε άποψη.

Η Ανόρθωση, αγωνιστική με αγωνιστική, ανεβαίνει, γίνεται όλο και πιο ουσιαστική, έχει την σοβαρότητα που πρέπει και με την καθοδήγηση του προπονητή της πετυχαίνει τον στόχο της. Όλοι στην «Κυρία» βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι βλέποντας το πρόγραμμα ακολουθούν τρία παιχνίδια σχετικά βατά, πριν αρχίσουν τα πολύ ζόρικα. Αν τα κερδίσει η Ανόρθωση, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της.

Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μετά η επικίνδυνη έξοδος με τη Νέα Σαλαμίνα και στη συνέχεια υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας. Τρία ματς όπου θέλει εννέα βαθμούς, για να πάει στη σειρά των ντέρμπι με αέρα και καλή ψυχολογία. Και αυτό γιατί στη συνέχεια υπάρχουν τα παιχνίδια με ΑΕΚ (εκτός), ΑΕΛ (εντός) και Απόλλωνα (εκτός). Αν καταφέρει και φθάσει σε αυτά τα ματς χωρίς απώλεια βασθμών, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Κετσπάγια, όμως, τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ότι δεν θέλει να βλέπουν μακριά αλλά παιχνίδι με παιχνίδι αφού όλα τα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολα και επικίνδυνα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Πάει κι αυτό το… παραμύθι

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Οκριασβίλι παραμένει αμφίβολος για το ματς με τον Ολυμπιακό. Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένεται να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάστασή του. Πρόβλημα αντιμετώπισε στον αγώνα με τη Δόξα ο Σελίν. Εκ πρώτης δεν φαίνεται να είναι κάτι το ανησυχητικό. Θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και θα διαφανεί ίσως σήμερα εάν θα προλάβει. Χθες, η τεχνική ηγεσία παραχώρησε ρεπό στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις και ουσιαστικά μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα αρκετά επικίνδυνη.

Το γεγονός ότι, κατάφερε να πάρει βαθμό απέναντι στην Ομόνοια στο ΓΣΠ, ήταν η υπενθύμιση για την Ανόρθωση ότι κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο και σίγουρα δεν είναι δυνατό να έχουν όλα την εξέλιξη που είχε αυτό με τη Δόξα. Θα πρέπει η ομάδα να κάνει φοβερή δουλειά στο γήπεδο για να πάρει το ζητούμενο, που είναι το τρίποντο, έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή που είναι και ο στόχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ