aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Κυνηγά στοιχειωμένο ρεκόρ 21 χρόνων

Ανόρθωση: Κυνηγά στοιχειωμένο ρεκόρ 21 χρόνων

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Επίδοση 21 χρόνων θα επιχειρήσει να καταρρίψει το βράδυ της Τετάρτης η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου υποδέχεται στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την ΑΕΛ και κυνηγά την ένατη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και δέκατη συνολικά σε δώδεκα αναμετρήσεις. Τα μοναδικά ανεπιτυχή αποτελέσματα της «Κυρίας» στο «σπίτι» της ήταν στα αρχικά στάδια της σεζόν κόντρα στην Ομόνοια (1-1) την 3η αγωνιστική και τον Απόλλωνα (1-3) την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Εφόσον η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια προσθέσει ένατο σερί «τρίποντο» σε παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα ξεπεράσει την «στοιχειωμένη» επίδοση που κρατά από την αγωνιστική περίοδο 1999-2000. Με προπονητή τον αείμνηστο Ντούσαν Μιτόσεβιτς οι κυανόλευκοι είχαν πετύχει οκτώ σερί νίκες. Ολυμπιακός (3-0), Απόλλων (3-1), Αναγέννηση Δερύνειας (4-1), ΑΠΟΠ (4-0), ΑΕΛ (6-1), Αλκή (4-0), Εθνικός Άχνας (3-1), Εθνικός Άσσιας (5-0) ήταν τα «θύματα» της Ανόρθωσης με εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων, 32 γκολ υπέρ και τέσσερα κατά. Το σερί που «τρέχει» φέτος η «Κυρία» επιτεύχθηκε επί των Ολυμπιακού (2-0), ΑΠΟΕΛ (2-0), ΑΕΚ (1-0), Ένωσης (4-2), Πάφος FC (1-0), Εθνικού Άχνας (1-0), Νέας Σαλαμίνας (2-0) και Καρμιώτισσας (2-1). Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε 15 γκολ και δέχθηκε μόλις τρία.

Με «όπλο» την έδρα της η ομάδα της Αμμοχώστου καλείται να επιβληθεί της πρωτοπόρου ομάδας, να πετύχει μόλις τη δεύτερη φετινή νίκη της σε ντέρμπι και να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Στο ενδεχόμενο ήττας η «ψαλίδα» από την πρώτη θέση θ’ ανοίξει στους εφτά βαθμούς και το απόρθητο από τον περασμένο Σεπτέμβρη «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα σκεπαστεί με μαύρα σύννεφα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ