aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Κρίσιμο σταυροδρόμι

Ανόρθωση: Κρίσιμο σταυροδρόμι

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ 

Πολύ διαφορετικά περίμεναν τα πράγματα στα πλέι οφ οι φίλοι της Ανόρθωσης. Με μηδέν νίκες σε τρεις αγώνες, ο στόχος της διάκρισης στο πρωτάθλημα μοιάζει, πλέον, με θαύμα. Από τους -13 από την κορυφή, μάλλον είναι άπιαστο όνειρο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια θα πρέπει να τα παρατήσουν. Υπάρχει «ζωντανός» ο στόχος του απευθείας ευρωπαϊκού εισιτηρίου που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση μπορεί να γίνει σήμερα, στην αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Τις δύο ομάδες χωρίζουν έξι βαθμοί και επτά αγωνιστικές πριν το τέλος, όλα παίζονται. Απαραίτητη προϋπόθεση να ξυπνήσει το αγωνιστικό ένστικτο των κυανόλευκων που τώρα τελευταία «ταλαιπωρείται» αφάνταστα. Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, υποπίπτουν σε λάθη που στην άμυνα πληρώνονται ακριβά. Και χωρίς καθαρό μυαλό το γκολ μοιάζει με ανάβαση σε απάτητα βουνά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στους τρεις αγώνες των πλέι οφ πέτυχαν όλα κι όλα δύο τέρματα κι αυτά κόντρα στον Απόλλωνα όταν έμεινε με δέκα παίκτες. Με αντιπάλους την Ομόνοια και τον Ολυμπιακό, αν και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών δεν τις αξιοποίησαν και ταυτόχρονα έχασαν το τρίποντο που θα τους κρατούσε κοντά στην κορυφή και μέσα στον στόχο τους.

Ζητούμενο πρώτο, λοιπόν, η αξιοποίηση των ευκαιριών. Και δεύτερο να συνεχισθεί το καλό σερί της περιόδου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου η «Κυρία» μετρά δέκα νίκες (και τρεις ισοπαλίες και μία ήττα) σε 14 ματς. Με το τρίποντο θα αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για έναν χειροπιαστό στόχο που τόσο πολύ θέλουν, η τεχνική ηγεσία, οι παίκτες, η διοίκηση και ο κόσμος. Μόνο με τη σκέψη ότι δεν θα είναι νικηφόρα η σημερινή αναμέτρηση τους λούζει όλους κρύος ιδρώτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ