aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Κόντρα στον κακό της δαίμονα

Ανόρθωση: Κόντρα στον κακό της δαίμονα

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του πρωταθλήματος θα ταξιδέψει στη Λευκωσία το Σάββατο η Ανόρθωση, όπου θα αντιμετωπίσει την… κακό της δαίμονα στο ΓΣΠ Ομόνοια. Η ομάδα της Αμμοχώστου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -7 από τους πρωτοπόρους πράσινους και θα χρειαστεί να φύγει με το διπλό στις αποσκευές της, ώστε να μειώσει την απόσταση από την κορυφή.

Το έργο των ποδοσφαιριστών του Τιμούρ Κετσπάγια φαντάζει πολύ δύσκολο, αφενός λόγω της πολύ καλής φετινής παρουσίας της Ομόνοιας (παραμένει αήττητη τα τελευταία 17 παιχνίδια) και αφετέρου λόγω της κακοδαιμονίας των κυανόλευκων όταν αντιμετωπίζει την ομάδα της Λευκωσίας στο ΓΣΠ.

Συγκεκριμένα η Ανόρθωση σε βάθος δεκαετίας και σε σύνολο 19 αγώνων, κατάφερε να δραπετεύσει με το τρίποντο μόλις τέσσερις φορές. Τις σεζόν 2011-12 (δις με σκορ 1-0 και 2-1), 2012-13 (3-1) και πιο πρόσφατη, 2017-18 (2-1). Παράλληλα τρία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έληξαν ισόπαλα, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία (12) των αγώνων οι κυανόλευκοι έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια από τον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Στην άκρη η πρόταση με αυξημένες απολαβές στον Τιμούρ

Η Ανόρθωση θα πρέπει λοιπόν να ψάξει μόλις την πέμπτη, την τελευταία δεκαετία, της εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ομόνοια προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση και ιδιαίτερα σε περίπτωση ήττας τα τρόπαιο απομακρύνεται για τα καλά από τον… ορίζοντα για τον Τιμούρ και τους ποδοσφαιριστές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ