aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Κλαίρη Αγγελίδου, γνήσιο τέκνο της Αμμοχώστου»

Ανόρθωση: «Κλαίρη Αγγελίδου, γνήσιο τέκνο της Αμμοχώστου»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου, εκφράζοντας βαθιά θλίψη. Η ανακοίνωση:

«Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε για το θάνατο της πρώην Υπουργού παιδείας και προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου Κλαίρης Αγγελίδου. Ένα γνήσιο τέκνο της Αμμοχώστου, την όποια υπεραγαπούσε, όπως και το σωματείο μας. Υπήρξε και μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων για δυο χρόνια, πριν επιλεγεί από τον Γλαύκο Κληρίδη να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Δυο τομείς στους οποίους αφιέρωσε τη ζωή της.

Αγαπούσε παθολογικά την κατεχόμενη πόλη μας και η δράση της για επιστροφή και απελευθέρωση υπήρξε σπουδαία και η ιστορία την έχει καταγράψει για πάντα. Τα ποιήματά της γνώρισαν μεγάλη απήχηση και μέρος τους μελοποιήθηκε από το Μάριο Μελετίου και έτσι εκδόθηκε ο δίσκος «Αμμόχωστος, λεμονανθούσα μου Κυρά» με την ερμηνεία της Αλέξιας. Δίσκος που μέχρι και τις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε εκδήλωση αφιερωμένη στην πόλη.

Η Κλαίρη Αγγελίδου ήταν πάντα δίπλα στο σωματείο μας και πρόθυμη να παραστεί και να βοηθήσει σε εκδηλώσεις μας πολιτιστικού και εθνικού χαρακτήρα. Χαιρόταν με τις επιτυχίες του, λυπόταν με τις ήττες. Ως ελάχιστη επιβεβαίωση τούτου, τα ποιήμα που έγραψε αφιερωμένο στην Ανόρθωσή μας, την Ανόρθωσή της «Της Αμμοχώστου εσείς βλαστοί».

Αιωνία της η μνήμη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ