aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Καβάλα στ’ άλογο ο Κετσπάγια με 16 από κάτω!

Ανόρθωση: Καβάλα στ’ άλογο ο Κετσπάγια με 16 από κάτω!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Βαθειά ανάσα και πάμε: Eρντς Μίντεντορπ, Σλάβο Μούσλιν, Νίκος Νικολάου, Γκιγιέρμο Όγιος, Σλόμποταν Κρισμάρεβιτς, Στανιμίρ Στόιλοφ, Ρόνι Λέβι, Πάμπος Χριστοδούλου, Χριστάκης Κασιανός, Ζόρζε Κόστα, Νίκος Κωστένογλου, Αντρέ Πάους, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, Νεόφυτος Λάρκου, Αντόνιο Πούτσε, Ρόνι Λέβι, Γιούργκεν Στρέπελ.

16 προπονητές, ο ένας (Ρόνι Λέβι) σε διπλή θητεία, αποπειράθηκαν από το 2009 έως το Καλοκαίρι του 2019 να οδηγήσουν την Ανόρθωση σ’ έναν τίτλο. Αναλαμβάνοντας τον πάγκο της Ανόρθωσης, στη δεύτερη θητεία του, ο Τιμούρ Κετσπάγια έθεσε ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση ενός τροπαίου στην επόμενη διετία και πλέον είναι ένα βήμα από την επίτευξή του.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Χαμπουλλά: Η οικονομική ζημιά και το μπάτζετ της νέας σεζόν

Το βράδυ της Τετάρτης, με δεύτερη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, η «Κυρία» πήρε με εμφαντικό τρόπο το εισιτήριο της συμμετοχής στον τελικό του κυπέλλου. Τα πανηγύρια ήταν έξαλλα. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και κόσμος ξέσπασαν και με το δίκιο τους. Για μια ομάδα του μεγέθους της Ανόρθωσης η συμμετοχή σε έναν τελικό κυπέλλου δεν (θα έπρεπε να) αποτελεί εφαλτήριο πανηγυρισμών, όμως όταν αυτή έρχεται μετά από 13 ολόκληρα χρόνια μοιάζει (και είναι) εξιλέωση.

Οι κυανόλευκοι έφτασαν στην πηγή και στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας θέλουν να ξεδιψάσουν με το νέκταρ μιας επιτυχίας που τόσο πολύ έλειψε στο Σύλλογο. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι καβάλα στ’ άλογο. Κατάφερε, με την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, ότι κανείς από τους προκατόχους του. Είναι ο τελευταίος που οδήγησε την Ανόρθωση σε κατάκτηση τροπαίου και στον τελικό έχει την ευκαιρία να γράψει το όνομά του και πάλι στο πάνθεον της ιστορίας του Συλλόγου.

Η φετινή σεζόν, ιδίως από τον Ιανουάριο και έπειτα, μοιάζει με καρδιογράφημα για την ομάδα της Αμμοχώστου. Ο εκτροχιασμός από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έφερε τριγμούς στο «στρατόπεδο» της ομάδας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αμφισβητήθηκε, το κεφάλαιο ανανέωση συμβολαίου ήταν μονίμως στην επικαιρότητα και η διάκριση στο κύπελλο ήταν (και παραμένει) μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης: Χαμπουλλάς: «Συνεννοηθήκαμε με τον Κετσπάγια. Είναι επιθυμία όλων!»

Η επιτυχία από την αποτυχία κρεμόταν από μία κλωστή. Η Ανόρθωση και ο Τιμούρ Κετσπάγια την ώρα της κρίσης έδειξαν ότι μπορούν να βαδίσουν σε αυτή με ισορροπία, ομαδικότητα και αποφασιστικότητα. Μέσα Μαΐου (15 ή 16 του μήνα) καλούνται να τελειώσουν τη δουλειά με την κατάκτηση του τροπαίου που θα βάλει τέλος στην «ξηρασία» 13 χρόνων και θα χαρίσει συμμετοχή στο Γιουρόπα Κόνφερενς της επόμενης σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ