aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο το «δεκάρι» προοπτικής

Ανόρθωση: Κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο το «δεκάρι» προοπτικής

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε γκρίνια με τη διαμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος, στην Ανόρθωση, «απολαμβάνουν» την απραξία με ικανοποίηση λόγω της βαθμολογικής τους θέσης. Αν  συνυπολογίσουμε και τη διακοπή λόγω Εθνικής ομάδας, οι κυανόλευκοι είναι σε… φάση προετοιμασίας, αφού μετά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα θα ξαναμπούν στο γήπεδο για ματς μετά από ένα 20ημερο περίπου. Το σίγουρο είναι ότι το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, η ηρεμία είναι δεδομένη και η αισιοδοξία για καλύτερες μέρες, διάχυτη.

Η βαθμολογική θέση και πρωτίστως η εικόνα της «Κυρίας» στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις έχει εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τιμούρ Κετσπάγια, διοικητική ηρεμία σε μια αρμονική συνεργασία του μεγαλομετόχου Χρίστου Πουλλαΐδη και της διοίκησης Ευγένιου Χαμπουλλά, οι παίκτες δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος και τη δυσκολία της αποστολής τους, κι οι οπαδοί ολοένα και αυξάνονται στις εξέδρες του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρη είναι η βαθμολογική θέση της Ανόρθωσης μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ωστόσο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η αύρα είναι κάτι παραπάνω από θετική. Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία δεκαετία, είχε ακριβώς την ίδια βαθμολογική συγκομιδή, δηλαδή 10 βαθμούς με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, άλλες τέσσερις φορές. Βέβαια, οι αντίπαλοι ήταν διαφορετικοί, αλλά αυτό που μετράει είναι να γεμίζει το σακούλι με βαθμούς.

Η τελευταία φορά με δεκάρι βαθμών στο πρώτο καρέ αγώνων ήταν προ διετίας (σεζόν 2017-18), επί Ρόνι Λέβι, όταν στο τέλος εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τότε και πάλι είχε φέρει «Χ» στην πρεμιέρα (1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα, σκόρερ ο Ράγιος), ενώ ακολούθησαν τρεις σερί νίκες απέναντι στην Αλκή (1-0 με αυτογκολ στο 87’), τον Άρη (1-0 με σκόρερ τον Σισέ 60’) και τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (1-0 με σκόρερ τον Σισέ στο 30’). Τρεις νίκες και μία ισοπαλία, η «Κυρία» μετρούσε, επίσης, τις περιόδους 2015-16, 2012-13 και 2009-10.

Διαβάστε επίσης: Ανακατατάξεις στη βαθμολογία (πρόγραμμα επόμενης αγωνιστικής)

Για να βρούμε καλύτερη συγκομιδή από τους 10 βαθμούς, πρέπει να πάμε στην… εποχή του Τιμουρ Κετσπάγια.  Την περίοδο 2008-09, στην κορυφαία ίσως ποδοσφαιρική στιγμή του συλλόγου, όταν αγωνιζόταν στους ομίλους του τσάμπιονς Λιγκ, στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές κατέγραψε τέσσερις νίκες επί της ΑΠΕΠ (3-0), της Δόξας (1-0), του Εθνικού Άχνας (2-1) και της ΑΕΛ (2-0). Με προπονητή τον Κετσπάγια, αλλά σε άλλες εποχές… Με παίκτες όπως οι Σάβιο, Δέλλας, Νικολάου, Φρούσσος, Σόσιν, Μπεκιάι, Κωνσταντίνου, Λεβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Πάολο Κόστα, Χαουάρ, Μπαρτόν, Τσιταϊσβίλι και τους λοιπούς που έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα…

Διαβάστε επίσης: Ο «άλλος» Ράγιος διά… χειρός Τιμούρ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ