aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Καλώς τα… παιδιά

Ανόρθωση: Καλώς τα… παιδιά

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Χριστοφή, Τορνίκε Οκριασβίλi, αλλά και τον Ντορ Μίχα σε… δεύτερο ρόλο, η Ανόρθωση έφυγε με το διπλό από μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Οι τρεις ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας» την πήραν από το… χέρι και την οδήγησαν στην 14η φετινή της νίκη, με 2-1 επί της Ένωσης στο Παραλίμνι.

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα οι δύο ακραίοι επιθετικοί των κυανόλευκων, αλλά και ο Ισραηλινός έπειτα από δύο αγωνιστικές στον πάγκο, πήραν φανέλα βασικού και δικαίωσαν τον Τιμούρ Κετσπάγια για τις επιλογές του. Συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου κόντρα στην ΑΕΚ βρέθηκε για τελευταία φορά στο αρχικό σχήμα ο Γεωργιανός, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία συμμετοχή του Κύπριου διεθνή ως βασικός, με αντίπαλο την Πάφος FC.

Ο για αρκετό καιρό τραυματίας Οκριασβίλι, ο παραγκωνισμένος Χριστοφή και ο Μίχα που τελευταία έχασε τη θέση του ως βασικός, ήταν αυτοί που έβγαλαν το… φίδι από την τρύπα για την ομάδα της Αμμοχώστου. Ήταν οι κορυφαίοι της Ανόρθωσης αλλά και αυτοί που είχαν την ουσία. Δύο γκολ πέτυχε ο συμπατριώτης του Τιμούρ, την ασίστ πάρε – βάλε στο δεύτερο γκολ έδωσε ο Ισραηλινός, ενώ ο Κύπριος διεθνής είχε την οξυδέρκεια να εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο άουτ που κέρδισε η ομάδα του, από το οποίο ξεκίνησε το γκολ.

Οι πολύ σημαντικοί τρεις βαθμοί κόντρα στην ΕΝΠ, έφεραν ξανά την Ανόρθωση στο -5 από την κορυφή του πρωταθλήματος και με 11 ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι ακόμα ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ