aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Και σε δέκα χρόνια το ίδιο θα λέει ο Κετσπάγια

Ανόρθωση: Και σε δέκα χρόνια το ίδιο θα λέει ο Κετσπάγια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Πέρσι έγινε ποδοσφαιρικό έγκλημα. Με μηδέν κρούσματα διέκοψαν το πρωτάθλημα και τώρα με 450-500 κρούσματα κάθε μέρα και νεκρούς παίζουμε ποδόσφαιρο», είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», που έριξε την αυλαία για την «Κυρία» στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21.

Ο Γεωργιανός τεχνικός νιώθει το ίδιο αδικημένος και έχει την ίδια έκφραση στο πρόσωπο κάθε φορά που τοποθετείται για την απόφαση διακοπής του περσινού πρωταθλήματος. Και δεν έχει άδικο. Βλέπει και ακούει τι συμβαίνει γύρω του. Είναι φυσιολογικό να ενοχλείται βλέποντας, για παράδειγμα, τον Χένινγκ Μπεργκ με μπλουζάκι back2back, από την στιγμή που Ομόνοια και Ανόρθωση είχαν τους ίδιους βαθμούς εννέα αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Να είστε βέβαιοι ότι και σε πέντε, και σε δέκα χρόνια εάν ερωτηθεί για το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 το ίδιο «φαρμάκι» θα στάξει ο Κετσπάγια.

Ο 53χρονος προπονητής δήλωσε περήφανος για τις επιδόσεις της Ανόρθωσης την τελευταία διετία, χαρακτηρίζοντας άσχετους από ποδόσφαιρο όσους δεν αξιολογούν ως επιτυχημένη την πορεία της «Κυρίας». Προβάλλει ως επιχείρημα το γεγονός ότι οι κυανόλευκοι έφτασαν σε τελικό κυπέλλου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια και ήταν στη διεκδίκηση του τίτλου (πέρσι) μέχρι τη στιγμή της διακοπής.

Η τελική βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος μαρτυρά την πικρή αλήθεια για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση, 21 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι κυανόλευκοι άρχισαν τα πλέι οφ με βλέψεις κατάκτησης του τίτλου, όμως αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, γνωρίζοντας έξι ήττες στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και μόλις έξι κερδισμένους βαθμούς.

Ο τελικός Κυπέλλου της 15ης Μαΐου με τον Ολυμπιακό θα καθορίσει το πρόσημο για τη φετινή Ανόρθωση. Ενδεχόμενη επιτυχία θα βάλει τέλος στην ξηρασία 13 χρόνων από τους τίτλους και θα χαρίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Σε αντίθετη περίπτωση κανείς στο Σύλλογο δεν μπορεί να καυχιέται για μια παρουσία σε τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ