aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ισορροπημένο ρόστερ νεαρών και έμπειρων

Ανόρθωση: Ισορροπημένο ρόστερ νεαρών και έμπειρων

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η φετινή Ανόρθωση είναι γεγονός ότι έχει χτιστεί από το μηδέν. Με την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν λογικό να γίνουν πολλές κινήσεις, έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να αποκτήσει τον χαρακτήρα που πρέπει και που θέλει ο προπονητής της και να δημιουργηθεί ένα σύνολο ικανό να παλέψει για το καλύτερο και όχι απλά για να μπει στην πρώτη εξάδα. Η έλευση του Κετσπάγια έφερε ριζικές αλλαγές. Συγκεκριμένα έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ 16 ποδοσφαιριστές και έχουν αποκτηθεί άλλοι 16. Δηλαδή ο αριθμός των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ είναι ο ίδιος με τον περσινό, ενώ υπήρχαν και παίκτες οι οποίοι δεν ικανοποίησαν και αποχώρησαν ή δόθηκαν δανεικοί, ενώ κάποιοι που ήταν δανεικοί έμειναν.

Μπαίνοντας στη σύγκριση του μέσου όρου ηλικίας αυτών που έφυγαν και αυτών που ήρθαν, τότε θα δούμε ότι με τις κινήσεις που έγιναν πάνω-κάτω ο μέσος όρος παραμένει ο ίδιος. Από την ομάδα της Αμμοχώστου έχουν αποχωρήσει οι Μπεσάτ, Μπουφ, Σισέ, Δημητρίου, Ντουγκλάο, Βίκτορ, Λαβόρδε, Μικελτάνζτε, Ιγκιεμπόρ, Οικονομίδης, Πράνιτς, Στεφανέλι, Στέμερ, Στρούνα, Ουζόχο και Παναγιώτου. Ποδοσφαιριστές που είχαν ως μέσο όρο ηλικίας 29,37 χρόνια. Απ’ την άλλη έχουν αποκτηθεί οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Λόρια, Παπαδόπουλος, Γιωργαλλίδης, Αρτυματάς, Γκαλίτσιος, Σελίν, Βργκοτς, Νταουσβίλι, Καλτσάς, Μανθάτης, Μαργκάσα, Οκριασβίλι, Βασιλακάκης, Χατζηβασίλης, Σαντίκ και Στυλιανού οι οποίοι συνολικά έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 29,75 χρόνια.

Κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση που υπάρχει είναι ελάχιστη. Σε περίπτωση που δεν ερχόταν ο Γιωργαλλίδης για να αποτελεί εναλλακτική λύση κάτω από τα δοκάρια σίγουρα ο μέσος όρος θα ήταν πιο χαμηλός σε σχέση με πέρσι. Ο Κετσπάγια όμως έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ηλικία του κάθε παίκτη αλλά το τι μπορεί να δώσει στην ομάδα. Με αυτό το σκεπτικό ολοκλήρωσε τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και έτσι θα πορευτεί. Γι’ αυτό και στο ρόστερ υπάρχει ισορροπία με νεαρούς αλλά και πιο έμπειρους παίκτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ