aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η υποχρέωση του Μίχα και το καθήκον του Κετσπάγια

Ανόρθωση: Η υποχρέωση του Μίχα και το καθήκον του Κετσπάγια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η εμφάνιση του Ντορ Μίχα στον επαναληπτικό προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με την Καρμιώτισσα ήταν από τα θετικά πρόσημα της παρουσίας της Ανόρθωσης. Ο Ισραηλινός επιτελικός μέσος πιστώθηκε τέσσερις ασίστ σε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ στην πιο ευρεία φετινή νίκη της «Κυρίας». Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του 29χρονο ποδοσφαιριστή στον αγώνα της πρεμιέρας των πλέι οφ με τον Απόλλωνα και τον απέσυρε στο ημίχρονο, ενώ στο ντέρμπι που ακολούθησε με την Ομόνοια στο ΓΣΠ δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου.

Με 22 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα σε σύνολο 28 αγώνων πρωταθλήματος ο Ντορ Μίχα λογίζεται ως βασικότατος στη φετινή σεζόν, όμως το παράδοξο με την περίπτωση του Ισραηλινού είναι ότι μόλις δύο αγωνίστηκε σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο.

Η χθεσινή παρουσία του σε ολόκληρο το ματς με την Καρμιώτισσα ήταν μόλις η τρίτη στη σεζόν (και στις δύο διοργανώσεις) που ο πρώην αρχηγός της Μακάμπι Τελ Αβίβ μέτρησε ενενηντάλεπτο. Συνήθως, αν όχι επί μόνιμης βάσης, ο Μίχα αποτελεί την πρώτη ή δεύτερη αλλαγή του Τιμούρ Κετσπάγια. Προφανώς για να συμβαίνει αυτό ο τεχνικός της Ανόρθωσης δεν μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσφορά του στο γήπεδο.

Όσο αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες προς το πρόσωπο του Μίχα ήταν περισσότερες άλλο τόση είναι ότι ο Ισραηλινός αποτελεί τον πιο ποιοτικό δημιουργικό μέσο στο ρόστερ της «Κυρίας». Για την ακρίβεια δεν υπάρχει άλλος που μπορεί να αναλάβει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Και ο Αζέρ Μπουσουλάτζιτς και ο Γιόζεφ Χουσμπάουερ είναι πιο ανασταλτικοί, πιο αργοί και λιγότερο ικανοί στο να απειλήσουν είτε οι ίδιοι είτε με πάσες προς τους συμπαίκτες τους.

Το ζητούμενο για τον Ντορ Μίχα είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και το καθήκον του Τιμούρ Κετσπάγια να πάρει από τον ταλαντούχο αυτό ποδοσφαιριστή το 100% των δυνατοτήτων του στο υπόλοιπο της σεζόν. Εάν συμβεί αυτό η Ανόρθωση θα αυξήσει τις πιθανότητές της για επίτευξη των στόχων της γιατί πολύ απλά ο Ισραηλινός αν δεν είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αναμφίβολα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ