aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η συνήθεια του Τιμούρ που έγινε λατρεία

Ανόρθωση: Η συνήθεια του Τιμούρ που έγινε λατρεία

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν είναι μυστικό ότι η ελληνική αγορά είναι μια από τις αγαπημένες του Τιμούρ Κετσπάγια. Τώρα τελευταία όχι τόσο όσο η αγορά της πατρίδας του, αλλά κάθε φορά που θέλει ενίσχυση θα ρίξει τι ματιές του προς το ελληνικό πρωτάθλημα. Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον Γεωργιανό τεχνικό, ο οποίος, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την άμυνά του, εμπιστεύτηκε τον Σπύρο Ρισβάνη. Άλλη μια μετεγγραφή Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή και η γαλανόλευκη παροικία μεγαλώνει. Μαζί με τον 26χρονο αμυντικό τη φανέλα με τον φοίνικα φορούν στην τρέχουσα σεζόν και οι Γκαλίτσιος, Καλτσάς και Μανιάς. Στην περσινή σεζόν, ο Κετσπάγια είχε στη διάθεσή του, εκτός από τους Γκαλίτσιο και Καλτσά, και άλλους δύο, τους Βασιλακάκη και Μανθάτη.

Η ελληνική αγορά πάντα μαγνήτιζε την «Κυρία» του Κετσπάγια. Στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής στους κυανόλευκους, προ δεκαπενταετίας (2004-05), «ανακάλυψε» κι ανέβασε επίπεδο ποδοσφαιριστές όπως ο Κατσαβάκης και ο Πουρσαϊτίδης, ενώ έφερε επίσης τους Φρούσσο, Μπορμπόκη και Ξενίδη. Οι τρεις πρώτοι (Κατσαβάκης, Φρούσσος, Πουρσαϊτίδης) έγραψαν Ιστορία φορώντας τα κυανόλευκα αφού οι δύο πρώτοι έμειναν μέχρι το τέλος της θητείας του Κετσπάγια την άνοιξη του 2009, ενώ ο Πουρσαϊτίδης έφυγε το καλοκαίρι του 2008. Ταυτόχρονα «ενισχύονταν» καθεχρονικά και με άλλους συμπατριώτες τους. Τη σεζόν 2005-06 ήρθαν επίσης οι Ξενίδης, Καμπάνταης, Κιάσσος και Ζαπρόπουλος, ενώ τη σεζόν 2006-07 στην τριάδα προστέθηκε και ο Τριποτσέρης. Στη «χρυσή» σεζόν 2007-08, που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του τίτλου, Κατσαβάκης, Φρούσσος, Πουρσαϊτίδης ήταν μπροστάρηδες, ενώ αγωνίστηκαν επίσης οι Τριποτσέρης, Σκοπελίτης και Λουμπούτης. Στη δε ιστορική σεζόν των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τους Κατσαβάκη, Φρούσσο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι Δέλλας και Σκοπελίτης, ενώ στο ρόστερ ήταν επίσης και ο Γιώργος Γεωργίου.

Στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές, επί των ημερών του Γεωργιανού τεχνικού, βοήθησαν την Ανόρθωση. Κι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και απογοήτευσαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ