aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η ώρα της αλήθειας

Ανόρθωση: Η ώρα της αλήθειας

Τώρα ή ποτέ» είναι το σύνθημα στην Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου υποδέχεται σήμερα (19:00, Cablenet1) τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, και δικαίως η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για την μετέπειτα πορεία της «Κυρίας». Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αρχίζει την τελική ευθεία του πρωταθλήματος από την τέταρτη θέση και πλέον τα περιθώρια λάθους έχουν στερέψει επικίνδυνα.

Το εμπόδιο είναι υψηλό, άλλωστε οι γαλάζιοι της Λεμεσού είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε δύο φορές την Ανόρθωση στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, υποχρεώνοντάς την στη μοναδική εντός έδρας ήττα της. Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου με «όπλο» την έδρα τους, όπου κατέγραψαν δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και ηττήθηκαν μόλις μία φορά, θα επιδιώξουν να κερδίσουν για πρώτη φορά στη σεζόν συνδιεκδικητή του τίτλου. Σε έξι παιχνίδια με αντιπάλους Ομόνοια, ΑΕΛ και Απόλλωνα, η «Κυρία» δεν κατάφερε να πανηγυρίσει επιτυχία (επίδοση δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες) και για να ελπίζει σε κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να διαφοροποιήσει κατά πολύ τον απολογισμό της στα πλέι οφ.

Το καμπανάκι κινδύνου για την Ανόρθωση ηχεί ακόμη περισσότερο για τους λάτρεις της στατιστικής και των παραδόσεων. Από τη σεζόν 2007-08, όταν θεσπίστηκαν τα πλέι οφ, μόνο δύο από τις δώδεκα φορές κατάφερε να μπει με το δεξί στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Τρεις φορές αναδείχθηκε ισόπαλη και οκτώ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Το καλό νέο για τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου είναι ότι πέραν της περσινής σεζόν (νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ) η προηγούμενη φορά που το πέτυχαν ήταν τη 2009-10 κερδίζοντας 2-0 το σημερινό τους αντίπαλο, στη μοναδική αντάμωσή τους με τον Απόλλωνα σε πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Πέραν του τραυματία Ελουντού ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει όλα τα «όπλα» στη «φαρέτρα» του. Στο παιχνίδι κυπέλλου με την Καρμιώτισσα έδωσε ανάσες ξεκούρασης σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένεται ότι θα επιστρέψουν στην αρχική ενδεκάδα. Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Βργκοτς, Κορέια, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια ανήκουν στην κατηγορία αυτή, ενώ δύσκολα δεν θα διατηρηθούν στο αρχικό σχήμα οι Ρισβάνης, Νταουσβίλι και Καλτσάς. Τις υπόλοιπες δύο θέσεις διεκδικούν οι Κώστας Αρτυματάς, Μίχα και Μπουσουλάτζιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ