aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η νέα «Κυρία» βγαίνει βόλτα

Ανόρθωση: Η νέα «Κυρία» βγαίνει βόλτα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η νέα σεζόν για την Ανόρθωση αρχίζει. Μία χρονιά η οποία με την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια ξεκινά υπό πολύ διαφορετικές βάσεις και σίγουρα με όραμα και φιλοδοξίες. Ο Γεωργιανός προπονητής τόνισε ότι επέστρεψε για να κατακτήσει τίτλους από την πρώτη σεζόν και να επαναφέρει την Ανόρθωση στον δρόμο των επιτυχιών. Η αρχή γίνεται απόψε στις 19:00 για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία πηγαίνει στη Λεμεσό για να δώσει τη δική της μάχη απέναντι στην πάντα επικίνδυνη ΑΕΛ.

Στα φιλικά προετοιμασίας ο Κετσπάγια είδε κάποια στοιχεία που ήθελε και είδε και αρκετά που δεν τον άφησαν ικανοποιημένο. Ωστόσο, ενόψει της σημερινής πρεμιέρας επικρατεί αισιοδοξία στις τάξεις της «Μεγάλης Κυρίας» ότι θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον καλό εαυτό της στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου και να πάρει αυτό που επιθυμεί.

Αγωνιστικά, εκτός πλάνου είναι οι Ρενάτο Μαργκάσα (νοκ-άουτ για περίπου ένα μήνα) και Γεβχέν Σελίν, ενώ ο Λόρια συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αγωνιστεί κάτω από τα δοκάρια ο Παπαδόπουλος. Από εκεί και πέρα, δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Γκαλίτσιος, αριστερά ο Πηλέας και κεντρικοί αμυντικοί οι Σίλντενφελντ και Βγκορτς. Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι είναι οι Αρτυματάς, Νταουσβίλι και Βασιλακάκης, εκτός αν πάρει φανέλα βασικού ο Ράγιος. Στην κορυφή ίσως δούμε τον Ντούρις και στα άκρα της επίθεσης τους Οκριασβίλι και Καλτσά. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης οι Σαντίκ, Κατσαράβα και Μανθάτης.

Αυτό που θέλει ο Κετσπάγια και αυτό που θα επιδιώξει η Ανόρθωση είναι να κρατήσει μακριά τους παίκτες της ΑΕΛ και να τους περιορίσει για να τους «χαλάσει» το παιχνίδι τους. Ειδικά όσον αφορά τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Αν το καταφέρει η Ανόρθωση θα μπορέσει να ελέγξει και το ματς καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τα μετεγγραφικά, η Ανόρθωση θα κινηθεί για μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης με επιτελικό. Μπήκαμε στην τελική ευθεία και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Μετά το παιχνίδι, ο Κετσπάγια αναμένεται να πάρει την τελική απόφασή του, μιας και έχουν ξεχωρίσει δύο ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ