aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η γκρίνια εκτοξεύθηκε στα ύψη

Ανόρθωση: Η γκρίνια εκτοξεύθηκε στα ύψη

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν ήταν μόνο η ήττα και η συντριβή. Ούτε το βήμα… σημειωτόν στη βαθμολογία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πηγάζει από το σερί των αποτυχημένων αποτελεσμάτων που μοιάζουν με κρίκους στην αλυσίδα της πίκρας και της γκρίνιας που ολοένα και μεγαλώνει. Αυτόματα η μουρμούρα εκτοξεύθηκε στα ύψη και τα Χριστούγεννα του 2020 παίρνουν χρώμα μελαγχολικό για τους φίλους της Ανόρθωσης. Η «τριάρα» από την Ομόνοια μέτρησε περισσότερο στο γόητρο και στο ψαλίδισμα της δυναμικής που τώρα τελευταία έπεσε στο ναδίρ.

Από το σφύριγμα της λήξης στην αναμέτρηση του ΓΣΠ, διοίκηση και κόσμος «εξέφρασαν» ποικιλοτρόπως σφοδρά παράπονα από την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρουσιάζουν σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης και πάθους που φτάνουν τα όρια της απειθαρχίας. Λάθη επί λαθών, φόβος για μια απλή πάσα και σημάδια πανικού ακόμη και με αντιπάλους παίκτες ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι κυανόλευκοι αρκούνται σε σπασμωδικές ενέργειες που δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και παραμένουν εκτεθειμένοι. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ήταν απόλυτα φυσιολογικό, όπως σημειώθηκε από το βράδυ της Τρίτης, η κριτική να αγγίξει, όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν, και τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Με την αιτιολογία ότι, στα τελευταία αποτυχημένα ματς, ο Γεωργιανός τεχνικός δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του, ενώ απουσιάζει το μαχητικό και το ομαδικό πνεύμα. Η μουρμούρα, βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις επικεντρώνεται και στις φωνές του Κετσπάγια που σε κάθε παιχνίδι αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους. Υποστηρίζεται ότι κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν σε αυτό το περιβάλλον και κάποιοι άλλοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι θέλει ο προπονητής τους.

Παρά την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει, όχι μόνο δεν τίθεται κανένα θέμα Τιμούρ Κετσπάγια στην ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά η διοίκηση είναι έτοιμη να κάνει πράξη την επιθυμία του για ποιοτική ενίσχυση της ομάδας στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Γεωργιανός το είπε ξεκάθαρα προχθές βράδυ και μάλλον με άκομψο τρόπο, όταν ρωτήθηκε σε ποιες θέσεις θέλει ενίσχυση η ομάδα του.

«Σε όλες τις θέσεις χρειαζόμαστε παίκτες για να κάνουμε τη διαφορά. Ηγέτη, που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Βλέπουμε παίκτες και θα δούμε τι θα γίνει. Ακόμα είμαστε εκεί, κοντά στην κορυφή. Έδειξε τι χρειαζόμαστε αυτό το παιχνίδι. Για να είμαστε κοντά μέχρι το τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια, φανερά απογοητευμένος από πολλούς κυανόλευκους. Ήταν άλλωστε σαφέστατος: «Πρέπει να έρθουν παίκτες που θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο». Που σημαίνει ότι στο μυαλό του Γεωργιανού κάποιοι από το υφιστάμενο ρόστερ δεν βοηθούν και πρέπει να έρθουν άλλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ