aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η ευρωπαϊκή προοπτική τονώνει τον προϋπολογισμό

Ανόρθωση: Η ευρωπαϊκή προοπτική τονώνει τον προϋπολογισμό

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τα ευχάριστα νέα έρχονταν μαζεμένα σε βαθμό που οι φίλοι της Ανόρθωσης ήταν λιγάκι διστακτικοί ως προς την… αξιοπιστία τους. Πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του κυπέλλου, απόλαυσαν το κλίμα ομοψυχίας και τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι μένει ο Κετσπάγια για άλλη μια διετία και σε διοικητικό επίπεδο ότι προχωρούν χέρι – χέρι, Χρίστος Πουλλαϊδης και Ευγένιος Χαμπουλλάς. Το πλέον ενθαρρυντικό μήνυμα αφορούσε τη θέληση και την αποφασιστικότητα όλων για τη δόμηση μιας ομάδας που θα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας «έσκασε» η πληροφορία ότι η «Κυρία» μετακομίζει από το Κόνφερενς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα απευθείας στον 3ο προκριματικό γύρο. Με αντιπάλους, οι οποίοι στο καλό σενάριο δεν θα είναι μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού θα προέλθουν από τους ηττημένους μη πρωταθλητές του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουσιαστικά η Ανόρθωση θα είναι «ισχυρή» σε αυτό το μονοπάτι (θα γίνουν μόνο τρεις αγώνες και οι νικητές θα προκριθούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και οι ηττημένοι στα πλέι όφ του Κόνφερενς Λιγκ) που κρίθηκε αναγκαίο στο νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέχρι το 2024. Όσο για τους αντιπάλους της, στην αναβαθμισμένη πλέον ευρωπαϊκή της συμμετοχή, θα προκύψουν από τις ηττημένες δευτεραθλήτριες ομάδες των πρωταθλημάτων Τουρκίας, Αυστρίας, Σκωτίας, Δανίας, Τσεχίας και Ολλανδίας.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση των κυανόλευκων δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, είναι πολύ πιθανό η Ανόρθωση να αγωνιστεί στην Ευρώπη με κόσμο στις εξέδρες. Εκτιμάται ότι η τιμωρία της για άλλο ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, δεν θα ισχύσει επειδή συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από την ημέρα έκδοσης της απόφασης.

Τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα έχουν χαροποιήσει την ανορθωσιάτικη οικογένεια, αφού υπάρχει η προοπτική (και) οικονομικής επιτυχίας. Κανένας δεν γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα και μπόνους για το νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ, αλλά σίγουρα θα είναι μικρότερα από το Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί όπου η είσοδος στους ομίλους, για παράδειγμα, έχει εγγυημένα έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ. Μόνο 2,92 εκατ. ευρώ είναι το μπόνους με την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ κάθε βαθμός που κερδίζεις πριμοδοτείται. Η νίκη με 570.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 190.000 ευρώ. Η ευρωπαϊκή προοπτική επιτρέπει στη διοίκηση να διατηρήσει, ακόμη και να αυξήσει τον προϋπολογισμό της σεζόν 2020-21, όπως είναι και η επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ