aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η ετοιμότητα του Ουζόχο και το ρίσκο

Ανόρθωση: Η ετοιμότητα του Ουζόχο και το ρίσκο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εκεί που όλα έδειχνα ότι ο 38χρονος Ντίντερικ Μπουρ θα ερχόταν στην Κύπρο και θα φορούσε τη φανέλα της Ανόρθωσης προέκυψε ανατροπή. Ο Ολλανδός πορτιέρο ζήτησε να πάρει προκαταβολή πριν έρθει, κάτι που στην Ανόρθωση δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν και η μετεγγραφή «ναυάγησε».

Εξέλιξη που ανάγκασε τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία να βγουν στο τρέξιμο την τελευταία μέρα της μετεγγραφικής περιόδου για να βρουν τερματοφύλακα, μιας και ο Βάργκιτς είχε ήδη ενημερωθεί από το βράδυ της Τετάρτης ότι είναι εκτός πλάνων. Αποτέλεσμα αυτού να κινηθεί η ομάδα άμεσα και να προχωρήσει σε προφορική συμφωνία με τον 20χρονο και πολλά υποσχόμενο Νιγηριανό τερματοφύλακα, Φρανσίς Οντινάκα Ουζόχο.

Άρχισε την καριέρα του στην ισπανική Ντεπορτίβο Φαρπίλ, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας έχοντας 25 συμμετοχές και πέρσι τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με την οποία αγωνίστηκε δυο φορές την περσινή σεζόν. Φέτος δόθηκε δανεικός στην Έλτσε, στην Β’ Ισπανίας, με την οποία έπαιξε επτά ματς. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας και μάλιστα ήταν βασικός στο φετινό Μουντιάλ όπου αγωνίστηκε απέναντι σε Κροατία, Ισλανδία και Αργεντινή. Δείγμα του πόσο πολύ τον πιστεύουν και στην πατρίδα του.

Ο Ουζόχο αναμένεται στην Κύπρο άμεσα για να αρχίσει προπονήσεις. Από πλευράς ετοιμότητας είναι σε πολύ καλά επίπεδα μιας και αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 4 Ιανουαρίου. Θα έρθει με τη μορφή δανεισμού από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, χωρίς όπως φαίνεται να υπάρχει οψιόν αγοράς ή κάποια συμφωνία για επέκταση του δανεισμού του. Πάντως, φαίνεται να είναι μία αξιόλογη περίπτωση, όμως ταυτόχρονα είναι και ένα ρίσκο για την Ανόρθωση.

Και αυτό γιατί με την αποχώρηση του Βάργκιτς η «Κυρία» θα μείνει κάτω από τα δοκάρια με δυο 20χρονα παιδιά που μπορεί να ξεχειλίζουν από ταλέντο, όμως δεν έχουν εμπειρία. Ο Στρέπελ δεν ανησυχεί γι’ αυτό, ενώ σε συνδυασμό με τον χρόνο που πίεζε δεν είχε και πολλά περιθώρια η ομάδα της Αμμοχώστου να κοιτάξει και άλλες περιπτώσεις από την στιγμή που στράβωσε του Μπουρ. Ο Ουζόχο δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού με τον Απόλλωνα, έτσι αναμένεται να επιστρέψει ο Δημητρίου στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ