aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η δίψα «καταγράφεται» με ματιές στο παρελθόν

Ανόρθωση: Η δίψα «καταγράφεται» με ματιές στο παρελθόν

Η δίψα για ποδόσφαιρο και αθλητισμό γενικότερα, καταγράφεται με χαρακτηριστικό τρόπο στην παρακολούθηση αγώνων και διοργανώσεων του παρελθόντος. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ιστοσελίδες και τα Social Media έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες σχετικά βιντεάκια. Στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού με τα γνωστά απαγορευτικά μέτρα, η Ανόρθωση φροντίζει να έχει «ζεστούς» τους φίλους της αναπολώντας το παρελθόν.

Τις προάλλες έγινε ομαδική προβολή του αγώνα με αντίπαλο την Τραπεζούντα, ενώ χθες «μεταδόθηκε» η αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς που άνοιξε την πόρτα για τη συμμετοχή της πρώτης κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι είναι εκπληκτικοί οι αριθμοί συμμετοχών και θεάσεων που καταγράφονται. Όπως έγινε γνωστό, την προβολή του αγώνα κόντρα στην Τραπεζούντα παρακολούθησαν 16 χιλιάδες άτομα, ενώ το ματς που μεταδόθηκε χθες με αντιπάλους τους ερυθρόλευκους είχε πέραν των 10 χιλιάδων προβολών.

Την ίδια ώρα, στα Social Media της «Κυρίας» παρελαύνουν και μεγάλα αστέρια του παρελθόντος. Χθες ήταν η σειρά του Μάικ Ομπίκου (φώτο), που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αγαπημένους ξένους παίκτες στην ιστορία της. Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1989, επί διοίκησης Κίκη Κωνσταντίνου, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει. Η Ανόρθωση απέκτησε τα δικαιώματα του Ομπίκου για 20.000 λίρες (σ.σ. 34 χιλιάδες ευρώ με τη σημερινή αντιστοιχία).

Ο… μαύρος πάνθηρας έγραψε ιστορία στην Ανόρθωση με 111 συμμετοχές και 66 τέρματα. Στην πρώτη του θητεία (1989-1992) ήταν εκπληκτικός κι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους που αγωνίστηκαν στην Κύπρο. Το καλοκαίρι του 1991 ο Ομπίκου πέτυχε δύο γκολ στο ισόπαλο 3-3 της Ανόρθωσης με την Στεάουα Βουκουρεστίου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα παιχνίδι που παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ολλανδικής Φέγενορντ, Γοριέν φαν ντε Χέρικ. Ένα χρόνο μετά προσφέρει 400 χιλιάδες δολάρια για την αγορά του από την Ανόρθωση.

Το 1999 ο Ομπίκου επέστρεψε στην Κύπρο και ντύθηκε ξανά στα κυανόλευκα, όταν πανηγύρισε και το μοναδικό του πρωτάθλημα με τον «Φοίνικα» στο στήθος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ