aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η απαίτηση των 2.000

Ανόρθωση: Η απαίτηση των 2.000

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού η Ανόρθωση πραγματοποίησε χθες την πρώτη της ανοικτή προπόνηση στην παρουσία περίπου 2.000 φίλων της. Ο κόσμος της ομάδας έδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει απαιτήσεις και μετά την περσινή καλή σεζόν όπου ο σύλλογος επέστρεψε στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από χρόνια, ψάχνει το κάτι παραπάνω. Τι είναι αυτό; Η κατάκτηση ενός τίτλου. Αυτό ζήτησε άλλωστε και ο κόσμος από τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση. «Σηκώστε κεφάλι, πρωτάθλημα και πάλι», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.

Νέα πρόσωπα ήταν οι Νίκα Κατσαράβα, Μπέκα Μικελτάντζε, Μάριο Φιλγκουέιρας, Νικόλας Εγγλέζου και Κωνσταντίνος Σωτηρίου. Τη μεγαλύτερη αποθέωση απ’ όλους όμως γνώρισε ο Μίχαλ Γκιουρίς. Ο Σλοβάκος επιθετικός μετά από σίριαλ αρκετών βδομάδων και αφού χρειάστηκε η διοίκηση να πληρώσει αδρά την Όρενμπουργκ, συνεχίζει στην «Κυρία» για τρία ακόμη χρόνια. Κάτι που έχει ενθουσιάσει τον κόσμο, ο οποίος αποθέωσε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας την περσινή σεζόν. Αποθέωση γνώρισαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές όπως οι Ζοάο Βίκτορ, Ντουγκλάο, Πράνιτς και Ράγιος. Στην πρώτη ανοικτή προπόνηση μίλησε και ο πρόεδρος του συλλόγου Αντρέας Παντελή, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα γίνουν άλλες τρεις μετεγγραφές για να συμπληρωθεί το ρόστερ. «Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις», επισήμανε, χαρακτηρίζοντας παραλλήλως «δύσκολη υπόθεση» την προσπάθεια επανένταξης του Ρικάρδο Λαβόρδε.

Ρωτήθηκε και για την αίσια κατάληξη που είχε το θέμα με τον Μίχαλ Γκιουρίς, λέγοντας: «Θέλαμε οπωσδήποτε τον ποδοσφαιριστή και χρειάστηκε να κάνουμε υπέρβαση. Η μετεγγραφή επηρεάζει τον σχεδιασμό γιατί έγινε υπέρβαση, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα φέρουμε τους παίκτες που θέλουμε». Όσον αφορά στους στόχους στη νέα σεζόν ανέφερε πως «θα προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, ξεκινούμε από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια». Και συνέχισε: «Ο κόσμος είναι κάθε χρόνο κοντά στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να ξεκινήσει σωστά η νέα σεζόν. Έχουμε επίσημο παιχνίδι σε λίγες ημέρες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε».

Εν τω μεταξύ, ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις έπειτα από τον τραυματισμό του στο τελευταίο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους. Αυτές ήταν «καθαρές» και πλέον στην Ανόρθωση αισιοδοξούν πως θα είναι «παρών» στον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στη Λάτσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ