aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η αντιμετώπιση της επόμενης «αντιπάλου»

Ανόρθωση: Η αντιμετώπιση της επόμενης «αντιπάλου»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μετά το 0-0 με την ΑΕΛ για την πρεμιέρα, η αμέσως επόμενη «αντίπαλος» για την Ανόρθωση είναι η αγωνιστική αδράνεια σχεδόν 20 ημερών. Τόσο είναι το διάστημα που μεσολαβεί ώς το ματς με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, που θα διεξαχθεί στο «Τάσος Μάρκου» το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Απόρροια της αναβολής του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα και της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των προκριματικών του Γιούρο 2020.

Για ομάδα με νέο προπονητή και σημαντικές προσθαφαιρέσεις στη σύνθεσή της, είναι βασικό συστατικό επιτυχίας να βρεθεί γρήγορα η «χημεία» και να πιάσουν τα ατού της καλό αγωνιστικό ρυθμό. Γι’ αυτό και ο Τιμούρ Κετσπάγια θα προσπαθήσει να μην επηρεαστεί η ομάδα του από τη διακοπή. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που διευθετήθηκαν δύο φιλικά, ένα σήμερα με τον Εθνικό Άχνας (19:00) και άλλο ένα με τον Ονήσιλο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Τα δύο ματς θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Σωτήρας.

Σίγουρα, είναι άλλο τα φιλικά και διαφορετικά οι επίσημοι αγώνες. Ωστόσο, είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει για να παραμείνουν σε εγρήγορση οι ποδοσφαιριστές. Ο Κετσπάγια θέλει να αξιοποιήσει τα παιχνίδια προετοιμασίας στον μέγιστο βαθμό και από εκεί και πέρα, μέσω των προπονήσεων θα γίνει μίνι-προετοιμασία με σκοπό να επιστρέψει έτοιμη στη δράση η Ανόρθωση.

Ασφαλώς, πέρα από τα θέματα αγωνιστικής κατάστασης, ο Γεωργιανός δουλεύει με σκοπό να παρουσιαστεί βελτιωμένη η ομάδα του σε περίπου 20 ημέρες, κυρίως δημιουργικά και παραγωγικά. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχει απέναντί της διαφορετικού στυλ αντίπαλο. Η Ένωση ίσως παραταχθεί με πιο προσεγμένη ανασταλτική λειτουργία σε σχέση με την ΑΕΛ. Επομένως, για την Ανόρθωση θα είναι βοηθητικό αν οι επιτιθέμενοι ποδοσφαιριστές της συνεργαστούν ακόμη πιο καλά για να αυξήσουν τις πιθανότητες να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Από εκεί και πέρα, σήμερα είναι πιθανό να προφυλαχτεί ο Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε απέναντι στην ΑΕΛ, ενώ πήρε κλήση από την Εθνική Γεωργίας και θα απουσιάσει σίγουρα από το δεύτερο φιλικό. Δεν υπολογίζονται επίσης οι τραυματίες Γεβχέν Σελίν και Ρενάτο Μαργκάσα. Το άλλο Σάββατο θα απουσιάσουν και όσοι άλλοι ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας» θα έχουν διεθνείς υποχρεώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ