aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η αμηχανία της πρωτάρας και τα οφέλη μιας φιλικής νίκης

Ανόρθωση: Η αμηχανία της πρωτάρας και τα οφέλη μιας φιλικής νίκης

ΤOY ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τo πρώτο «μεγάλο» φιλικό στην μετά κορωνοϊό εποχή έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου η Ανόρθωση νίκησε τον Απόλλωνα με 1-0 (με πέναλτι του Ντούρις στο 60’). Πρωτόγνωρο το σκηνικό σε βαθμό που σε μερικές περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές, ακόμη κι οι 500 οπαδοί της «Κυρίας» που βρέθηκαν στο γήπεδο, αισθάνονταν αμηχανία. Είθισται να λέγεται για τα φιλικά προετοιμασίας, ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα, αλλά για τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου, η νίκη μάλλον λειτούργησε «ευεργετικά». Κι αυτό διότι σε μεγάλα χρονικά διαστήματα τις εντυπώσεις είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι. Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, η Ανόρθωση της περιόδου 2020-21 (αγωνίστηκε χωρίς τους Κ. Αρτυματά, Ελουντού, Βργκοτς και Ιωάννου), δεν έστειλε μηνύματα ενθουσιασμού, ούτε και κάποιος ποδοσφαιριστής της κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, βέβαια, δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου από την πεπατημένη τέτοιων αναμετρήσεων. «Δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό. Παίξαμε ένα δυνατό παιχνίδι. Συνήθως στο πρώτο προτιμάς να παίζεις με εύκολους αντιπάλους αλλά επειδή δεν πήγαμε εξωτερικό, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα ματς αντίπαλο τον Απόλλωνα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παίξαμε ένα παιχνίδι, θα παίξουμε και άλλα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε σε όλους τους ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν να είναι στην ομάδα», είπε Γεωργιανός τεχνικός, από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει ότι διατήρησε τον κορμό της ομάδας του: «Θέλαμε να κρατήσουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Αυτούς θέλαμε. Είχαμε και κάποιους που έφυγαν, ήρθαν και κάποιοι καινούργιοι και θα έρθουν και άλλοι. Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να φτιάξουμε την ομάδα για να συνεχίσουμε απ’ εκεί που μείναμε στην περσινή περίοδο».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Υπογράφει συμβόλαιο εκατομμυριούχου ο Πεδρίνιο»

Δύο από τα νέα αποκτήματα της «Κυρίας», ο Άντερσον Κορέια και ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν, πήραν προχθές αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν έχουν πολλούς λόγους να θυμούνται την πρώτη τους με τον φοίνικα στο στήθος, αφού αρκέστηκαν στα βασικά. Ως μέλη ενός συνόλου που δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά στο πρώτο του φιλικό, αλλά κατά τα άλλα έδειξε ότι έχει υπομονή στην ανάπτυξη του, ότι έχει έφεση στη δημιουργία ρηγμάτων από τα πλάγια όταν κινηθεί με ταχύτητα (πριν συμπληρωθεί το πρώτο εξάλεπτο, Κατσαράβα και Καλτσάς έχασαν ευκαιρίες που δεν χάνονται), αλλά έχει και παίκτες με ηγετική φυσιογνωμία. Όπως ο Σίλντενφελντ για παράδειγμα, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα, όπως οι Νταουσβίλι και Μαργκάσα που ξέρουν κατά γράμμα τις απαιτήσεις του προπονητή τους και προσπαθούν να τις υλοποιήσουν από το πρώτο φιλικό.

Υπήρχαν βέβαια και κάποια σημάδια που δεν άρεσαν στον κόσμο στην εξέδρα. Όπως ήταν η κυριαρχία του Απόλλωνα από το δεκάλεπτο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ως προϊόν της αδυναμίας της πίεσης από ψηλά (τον έκαναν μαεστρικά οι παίκτες της λεμεσιανής ομάδας) και βέβαια τα… απερίσκεπτα λάθη. Ο Κετσπάγια έδειξε τη δυσαρέσκεια του σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά βγήκε από τα ρούχα του όταν ο Οκριασβίλι που αγωνίστηκε σε ρόλο οργανωτή παρακράτησε την μπάλα ενώ μπορούσε (τρις) να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του. «Καταγράφηκε», επίσης, ότι ο ορεξάτος και κινητικός νεαρός, ο Κωνσταντίνος Γιωργαλλίδης μόλις μπήκε ως αλλαγή δεν έδωσε την μπάλα σε δύο συμπαίκτες του μόνους με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και προτίμησε να σουτάρει, όπως επίσης και το αδικαιολόγητο πέναλτι που παραχώρησε ο Σελίν, ενώ ο αντίπαλος πήγαινε προς το… κόρνερ.

Τέτοια περίοδο, οι ειδικοί λένε ότι «τα πόδια είναι πολύ βαριά», οπόταν ούτε λόγος να γίνεται για αξιολόγηση σε τομείς όπως είναι τα τρεξίματα, η φυσική κατάσταση γενικότερα, οι μονομαχίες και τα μαρκαρίσματα. Παράλληλα σημειώνεται ότι η μεσαία γραμμή της νέας περιόδου θα ενισχυθεί σημαντικά και ως εκ τούτου τα όποια συμπεράσματα είναι πρώιμα και υπερβολικά. Οι κυανόλευκοι θα απολαύσουν και σήμερα το ρεπό τους, ενώ αύριο θα αναχωρήσουν για τις Πλάτρες για ένα νέο δεκαήμερο κύκλο προετοιμασίας που θα περιλαμβάνει και τα φιλικά απέναντι στην ΑΕΚ και τον Άρη.

Στο φιλικό κόντρα στον Απόλλωνα, ο Κετσπάγια χρησιμοποίησε ως αρχική ενδεκάδα τους Λόρια, Γκαλίτσιο, Σίλντενφελντ, Κορρέα, Κορέια, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Οκριασβίλι, Καλτσά, Χριστοφή και Κατσαράβα, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν ως αλλαγή οι Αμπαρτζουμιάν, Ντούρις, Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Γεωργαλλίδης, Καφατάρης, Κουμπαρής, Διάκος και Σελίν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ