aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: H θέση της για ενδεχόμενη αύξηση ομάδων και διακοπή

Ανόρθωση: H θέση της για ενδεχόμενη αύξηση ομάδων και διακοπή

Προσπάθησε να δώσει διπλωματική απάντηση στον Active (107.4 & 102.5) ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, σχετικά με τη θέση της Ανόρθωσης για την πιθανότητα αύξησης των ομάδων, ωστόσο από αυτά που τόνισε, στάλθηκε το μήνυμα πως η «Κυρία» δεν είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων.

Κληθείς να απαντήσει στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου, κι αφότου ο πρώτος εξέφρασε την άποψή του ότι το ιδανικότερο θα ήταν πρωτάθλημα με δέκα ομάδες, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανόρθωσης, είπε λιτά και εμφαντικά: «Είναι πολύ επιζήμιο για το ποδόσφαιρο να αυξηθούν οι ομάδες».

Διαβάστε ακόμη: Χαμπουλλάς στον Active: «Δεν είμαι κατάλληλος να μιλήσω, δεν θα είναι το ίδιο…»

Για τη θέση της Ανόρθωσης σχετικά με το πρωτάθλημα, τόνισε: «Η θέση της διοίκησης είναι ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη πλην την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια. Το είπαμε πρώτη και παραμένουμε σταθεροί. Είδαμε μετά χαράς ότι και η UEFA δίνει αυτές τις οδηγίες. Καθημερινά, επεξεργάζονται διάφορες λύσεις για να καταφέρουν να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα. Υπάρχει ξεκάθαρη εισήγηση συμβουλή των ειδικών ότι πιθανή διακοπή θα μας πάρει πάρα πολύ πίσω».

«Κάνουμε υποθέσεις, υπάρχει όμως μία ξεκάθαρη εικόνα που δείχνει ότι διακοπή ή ακύρωση των πρωταθλήματα θα είναι εις βάρος του ποδοσφαίρου με δύσκολες συνέπειες. Είναι και οικονομικές και νομικές και αγωνιστικές οι συνέπειες. Δεν είναι εύκολο να ακυρώσεις μία σεζόν. Ποιοι θα πάνε μετά στην Ευρώπη;», πρόσθεσε.

Για το αν υπάρχει αντίθεση άποψη από τη θέση της Ανόρθωσης: «Η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμπεδώσει και συμφωνεί με την ηγεσία της ΚΟΠ ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει. Μιλώ απ’ αυτούς που ήταν παρών στην τηλεδιάσκεψη. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που προτρέχουν και θέλουν να κάνουν άλλα σχέδια σε περίπτωση που δεν… Εγώ δεν μπαίνω σε περίπτωση των σεναρίων. Αν κάποιοι θέλουν με αφορμή αυτή την κατάσταση και την έκταση της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε είτε για να αυξήσουμε τις ομάδες είτε για να διώξουμε τους ποδοσφαιριστές, αυτό είναι πρόβλημα δικό τους. Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στην τηλεδιάσκεψη».

«Αν δεν ξεπεραστεί αυτή η πανδημία, το κόστος της οποίας θα είναι τεράστιο, δεν είναι σωστό να μπαίνουμε στη σεναριολογία. Όλες οι ομάδες  έχουν εμπορικά συμβόλαια, έχουν συμβάσεις με παίκτες, με χορηγούς. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που προτρέχουν και αναπτύσσουν σενάρια και πλάνα. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε. Εάν κάποιοι πιστεύουν, με αφορμή την αδράνεια που έχουμε λόγω της έκτακτης κατάστασης, ότι είναι καιρός να αυξήσουμε τις ομάδες ή να διώξουμε ποδοσφαιριστές αυτό είναι πρόβλημα δικό μας. Στις τηλεδιασκέψεις ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Είναι επιζήμιο για το ποδόσφαιρο να αυξηθούν οι ομάδες», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ