aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Γυρίζει προς τον πάγκο ο Κετσπάγια

Ανόρθωση: Γυρίζει προς τον πάγκο ο Κετσπάγια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Λίγο ο εκτροχιασμός από τους στόχους στο πρωτάθλημα, λίγο το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα των διεθνών στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ και πολύ περισσότερο το γεμάτο ιατρικό δελτίο της Ανόρθωσης αναγκάζουν τον Τιμούρ Κετσπάγια να γυρίσει στον πάγκο ψάχνοντας επιλογές ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της Δευτέρας με την ΑΕΚ.

Ο Γεωργιανός τεχνικός προσανατολίζεται να δώσει, έστω και καθυστερημένα, περισσότερες ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που είτε ελάχιστες φορές βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα είτε καθόλου. Για παράδειγμα, οι Παύλος Κορρέα και Παναγιώτης Αρτυματάς μπορούσαν να αποδειχθούν πιο αξιόπιστες λύσεις από τον Κώστα Αρτυματά στο κέντρο της άμυνας στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΛ.

Οι Μιχάλης Μανιάς, Ρενάτο Μαργκάσα και Τσαρλς Ελουντού ήταν σε όλη την πορεία της σεζόν εναλλακτικές επιλογές για τον Κετσπάγια, ο οποίος στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα αυξήσει το δίκτυο επιλογής παικτών. Τις ευκαιρίες τους περιμένουν, επίσης, οι νεαροί Κώστας Πηλέας, Δανιήλ Παρούτης και Ανδρέας Χρυσοστόμου. Άλλωστε, θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι σε όλο το πρωτάθλημα μόλις δύο Κύπριοι (Κ. Αρτυματάς, Χριστοφή) είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους Κορρέα και Πηλέα να καταγράφουν ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Ομιχλώδες παραμένει το σκηνικό στο ιατρικό δελτίο της Ανόρθωσης, αφού οι Βργκοτς, Ρισβάνης, Οκριασβίλι, Παναγιώτης Αρτυματάς και Χριστοφή επαναξιολογούνται καθημερινά και δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι θα είναι στη διάθεση του Κετσπάγια. Περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν έχουν οι Ρισβάνης και Παναγιώτης Αρτυματάς.

Δεδομένη η απουσία του Γιώργου Γκαλίτσιου, ο οποίος υπέστη ρήξη τένοντα στον γλουτό και θα χάσει σίγουρα τα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και τους ημιτελικούς αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ