aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Γουστάρει τα ντέρμπι και το δείχνει

Ανόρθωση: Γουστάρει τα ντέρμπι και το δείχνει

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πρόσφατα μιλώντας στο «Goal» ο Γκιόρκι Λόρια είχε τονίσει τη δίψα του ιδίου, αλλά και της ομάδας για τα συνεχόμενα ντέρμπι που έρχονται. Απέναντι στην ΑΕΚ βρέθηκε στην εξέδρα τελικά (λόγω αργοπορίας στο γεύμα), ενώ στον αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ ετοιμάζεται να… απολαύσει το ντέρμπι εντός γηπέδου. Γενικά όλοι στην Ανόρθωση δείχνουν σε κάθε αναμέτρηση, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι ντέρμπι, να την περιμένουν με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία. Όχι με φόβο αλλά με αγωνία μιας και η δίψα για επιτυχία είναι τεράστια.

Μέχρι στιγμής η Ανόρθωση έχει δώσει τέσσερα ντέρμπι. Μετρά δυο νίκες και δυο ισοπαλίες και έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Θα μπορούσε σε αυτά τα παιχνίδια να μην είχε δεχθεί ούτε και ένα γκολ. Λίγη συγκέντρωση παραπάνω στο τέλος ήθελε και θα το πετύχαινε. Έχει τις δυο «λευκές» ισοπαλίες με ΑΕΛ και Ομόνοια, τη νίκη επί του Απόλλωνα με 3-1 όπου δέχθηκε την μείωση όταν το σκορ ήταν 3-0 και το ματς είχε ήδη κριθεί με τους παίκτες του  Κετσπάγια να χαλαρώνουν και τη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ που δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Με απλά λόγια η Ανόρθωση δύσκολα δέχεται γκολ σε ντέρμπι μέχρι στιγμής. Δύσκολα οι αντίπαλες ομάδες της φτιάχνουν φάσεις και πάνω σε αυτό θα βασιστεί και στο αυριανό παιχνίδι με την ομάδα της Λεμεσού, όπου μοναδικός στόχος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαίωσε ότι δύο ματς με την Ανόρθωση «έφεραν» €1.200.000 στον Απόλλωνα

Με όπλο την ατσάλινη άμυνα και τις επιθετικές εμπνεύσεις των Ράγιος, Οκριασβίλι και Καλτσά η Ανόρθωση θα προσπαθήσει να πάρει άλλη μία νίκη που θα την διατηρήσει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μοναδική απουσία για τον Τιμούρ Κετσπάγια είναι αυτή του Γκαλίτσιου. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι. Πολύ πιθανό να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Κατσαράβα, ενώ δεξί μπακ αναμένεται να παίξει ο Ιωάννου με τον Αρτυματά επίσης να έχει πιθανότητες. Αν παίξει ο διεθνής μέσος στο δεξί άκρό, ίσως η «Κυρία παραταχθεί στη μεσαία γραμμή με Μαργκάσα και Νταουσβίλι» για να έχει «σφικτό» κέντρο. Όλα είναι πιθανά, αλλά μάλλον ο Ιωάννου θα πάει σε ρόλο δεξιού μπακ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ