aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAνόρθωση: Για τον κόσμο τους και την πρώτη εξάδα

Aνόρθωση: Για τον κόσμο τους και την πρώτη εξάδα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δεκαπέντε ολόκληροι βαθμοί χωρίζουν την Ανόρθωση από τον ΑΠΟΕΛ και σίγουρα στη σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΓΣΠ, οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο. Οι παίκτες του Ρόνι Λέβι όμως θέλουν από την πλευρά τους να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Όπως το έπραξαν και απέναντι στον Απόλλωνα, όταν πολλοί τους είχαν ξεγραμμένους, αλλά έδειξαν με την απόδοσή τους ότι έχουν τα φόντα να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να πάρουν αποτέλεσμα.

Το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν και σήμερα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Να παίξουν ορθόδοξο ποδόσφαιρο, με καλή μεσοαμυντική τακτική και να δείξουν καθαρό μυαλό στην επίθεση, στις φάσεις που θα τους παρουσιαστούν. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι χρωστούν στον κόσμο μια μεγάλη νίκη και ο σημερινός αγώνας θα είναι ό,τι καλύτερο για να επιδιώξουν να το πετύχουν.

Πάντως, για την Ανόρθωση, πέρα από το γόητρο υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο. Αν η «Κυρία» καταφέρει να φύγει νικήτρια από το ΓΣΠ τότε θα μειώσει τη διαφορά της από την έκτη θέση στους δύο βαθμούς και θα βλέπει τη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο Ισραηλινός τεχνικός δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Γκιγέρμε Σάντος. Δεν αποκλείεται να παίξει αριστερός μπακ ο Ρίος Ρέινα ή να μετατοπισθεί στη συγκεκριμένη θέση ο Καλντερόν. Ίσως η πρώτη επιλογή να έχει λίγες περισσότερες πιθανότητες μιας και σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί ο Σιβού από τη μεσαία γραμμή στην άμυνα.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κόπριβετς, δεξιός μπακ ο Γκάμπριελ, αριστερός μπακ ο Ρίος Ρέινα και κεντρικοί αμυντικοί οι Ερέρο και Καλντερόν. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Ζοάο Βίκτορ, Σιβού και Ράγιος, στα «φτερά» της επίθεσης οι Καρλίτος και Γκονσάλβες και στην κορυφή ο Καμπρέρα, ο οποίος αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού. Αυτό σημαίνει ότι μένει εκτός αρχικού σχήματος ο Κολούνγκα. Θέση διεκδικούν ο Πελέ και ο Οικονομίδης.

Ο Λέβι έχει καταφέρει να βρει κάποια χημεία, όπως φάνηκε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής και δύσκολα θα προχωρήσει σε μαζεμένες αλλαγές, πέρα από αυτές που είναι υποχρεωμένος να κάνει. Πολλά στηρίζονται στις κάθετες πάσες του Ράγιος αλλά και στην εκτελεστική δεινότητα του Καμπρέρα, ο οποίος έδειξε ότι είναι επιθετικός που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αν υπάρχει συγκέντρωση σε όλες τις γραμμές και μεσοαμυντικά αποφευχθούν τα εύκολα λάθη, τότε η Ανόρθωση θα έχει αυξημένες πιθανότητες για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Λευκωσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ