aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Φούσκα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο

Ανόρθωση: Φούσκα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο Μακάρειο άφησε τις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για κατάκτηση του πρωταθλήματος η Ανόρθωση. Με την ισοπαλία στο ΓΣΠ με την Ομόνοια σημειώναμε πως η διαφορά των εφτά βαθμών από την κορυφή δεν είναι αποτρεπτική για την ομάδα της Αμμοχώστου να στεφθεί πρωταθλήτρια, όμως οι επιδόσεις της δεν αφήνουν και πολλές ελπίδες.

Χωρίς νίκη απέναντι σε ομάδα που είναι πάνω απ’ αυτήν στη βαθμολογία και μοναδικό όπλο την άμυνα δεν μπορείς να ελπίζεις για πολλά. Η Ανόρθωση ήταν αήττητη για 11 παιχνίδια στο  πρωτάθλημα, όμως είχε καταγράψει πέντε ισοπαλίες με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διαφοροποιήσει τα βαθμολογικά δεδομένα.

Από τον Φεβρουάριο και έπειτα αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με ΑΕΚ και ΑΕΛ. Κέρδισε με την ψυχή στο στόμα την Ένωση (2-1) και τη Δόξα (1-0), έσωσε την παρτίδα με τον Απόλλωνα (2-2) των 10 παικτών για 70’ και έφυγε με ένα βαθμό από το ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια (0-0) σ’ ένα παιχνίδι τριπλής παραλλαγής που θα μπορούσε να είχε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Σίγουρα, όμως, δεν είχε θετικό πρόσημο για μία επίδοξη πρωταθλήτρια.

Η Ανόρθωση μοιάζει με φούσκα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Από τον Λόρια μέχρι και τον Κβιλιτάια. Με εξαίρεση τον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στον χθεσινό αγώνα, θα δυσκολευθεί να βρει κανείς ποδοσφαιριστή που αυτή την στιγμή είναι καλύτερος σε σχέση με τα αρχικά στάδια της σεζόν. Σε κακό φεγγάρι και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η επιλογή του να αφήσει στον πάγκο τους Mίχα και Βργκοτς παραξένεψε και ξένισε πολλούς. Ο Ισραηλινός πιστώθηκε τέσσερις ασίστ στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, ήταν ψυχολογικά ανεβασμένος και είναι αποδεδειγμένα μακράν του δεύτερου ο πιο δημιουργικός μέσος στο ρόστερ.

Μηδέν παθητικό είχε η Ανόρθωση στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ρισβάνη και Βργκοτς, όμως ο Κροάτης έμεινε στον πάγκο και οπισθοχώρησε στα μετόπισθεν ο Αρτυματάς. Το αποτέλεσμα άφησε εκτεθειμένο τον Κετσπάγια, αφού δεν υπήρχε χημεία, και ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση οδηγού στο ματς από τραγική λειτουργία της αμυντικής γραμμής της Ανόρθωσης.

Το ότι οι κυανόλευκοι έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες από το 65’ και μετά είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι πως σπατάλησε μια ώρα παιχνιδιού ταλαιπωρώντας την μπάλα με ανούσια κατοχή, στατική και χωρίς ιδέες στην ανάπτυξή της. Η πικρή αλήθεια για την «Κυρία» είναι πως επιβάλλεται να σηκώσει κεφάλι γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει και τ’ αυγά και τα πασχάλια. Στις εφτά εναπομείνασες αγωνιστικές καλείται να βρεθεί τουλάχιστον στην 3η θέση διαφορετικά εάν δεν κατακτήσει το κύπελλο θα υποστεί τις αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες της μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ