aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Φωνάζουν» οι κινήσεις ενίσχυσης από τον Κετσπάγια

Ανόρθωση: «Φωνάζουν» οι κινήσεις ενίσχυσης από τον Κετσπάγια

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν είναι μυστικό ότι η Ανόρθωση ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια από το «έλλειμμα» που παρουσίαζε, στα άκρα. Άλλοτε αριστερά, άλλοτε δεξιά, σε πολλές περιπτώσεις και από τη μια και από την άλλη, είχε κτυπητές αδυναμίες. Κι όταν λέμε άκρα, εννοούμε ολόκληρη την πτέρυγα.

Οι ακραίοι αμυντικοί και οι ακραίοι επιθετικοί, ενίοτε βοηθούμενοι και από τους μέσους που αγωνίζονται στα πλάγια. Φέτος, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα άκρα της «Κυρίας» θα εμφανιστούν ενισχυμένα. Και ποιοτικά και ποσοτικά. «Φωνάζουν» άλλωστε οι κινήσεις ενίσχυσης από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι τρεις προσθήκες στο νέο ρόστερ (αποκτήθηκε και ο Άντρις Νεοφύτου, αλλά θα παραμείνει δανεικός στην Καρμιώτισσα), είχαν στόχο την ενίσχυση στα άκρα. Κι επειδή οι μετεγγραφές δεν ήταν «γουρούνι στο σακί», αλλά από την κυπριακή αγορά κι υπάρχουν μπόλικα δείγματα γραφής για την αξία τους, οι πτέρυγες της Κυρίας -στα χαρτιά τουλάχιστον- εμφανίζονται πλήρεις. Με τα νέα δεδομένα, ο τεχνικός της Ανόρθωσης έχει, πλέον, αξιόπιστες λύσεις παντού.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι σε κάθε θέση υπάρχουν δύο ικανότατοι και δοκιμασμένοι παίκτες. Στο δεξί άκρο της άμυνας διέπρεψαν πέρυσι (το λέει και η στατιστική) και ο Γιώργος Γκαλίτσιος και ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν που αγωνιζόταν στο Παραλίμνι. Στο αριστερό άκρο της άμυνας η προσθήκη του 29χρονου Άντερσον Κορέια υπολογίζεται να κάνει τη διαφορά, ενώ υπάρχουν επίσης οι λύσεις του Γεβχέν Σελίν, αλλά και του νεαρού Κώστα Πηλέα.

Όσον αφορά στα άκρα της επίθεσης, εντελώς νέο πρόσωπο θα είναι Τσαρλς Ελουντού, ενώ στη λήξασα περίοδο, πριν καλά – καλά εγκλιματιστεί ο Δημήτρης Χριστοφή, προέκυψε η διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Χωρίς αμφιβολία, στην περσινή σεζόν οι Νίκος Καλτσάς και Τορνίκε Οκριασβίλι ήταν από τους «πολυτιμότερους» της ομάδας της Αμμοχώστου.

Στη νέα σεζόν, γνωρίζοντας πολύ καλύτερα το περιβάλλον και τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, υπάρχει η προσδοκία ότι θα είναι ακόμη καλύτεροι. Μία τετράδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που δεν υστερεί στην ταχύτητα, μπορεί να σερβίρει υποδειγματικά, αλλά και να σκοράρει. Όλα αυτά έχουν συνυπολογιστεί από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θέλει να βάλει τις τελευταίες πινελιές με την απόκτηση δύο παικτών στο χώρο του κέντρου. Δύο μέσους ικανούς να κάνουν την ομάδα του και πιο γρήγορη και πιο ποιοτική και πιο αποτελεσματική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ