aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Φίλε, όταν σε πλησιάζει νιώθεις ότι σε μαρκάρουν τέσσερις»

Ανόρθωση: «Φίλε, όταν σε πλησιάζει νιώθεις ότι σε μαρκάρουν τέσσερις»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Καλοκαίρι 2019. Η Ανόρθωση αρχίζει την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα της περσινής περιόδου και μετά τη διεξαγωγή ενός από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας στην προσπάθειά μας να μάθουμε τις πρώτες εντυπώσεις που σχηματίστηκαν από τα πολλά νέα αποκτήματα του Τιμούρ Κετσπάγια κανείς δεν τοποθετούσε στη γραμμή των διακριθέντων ή καλύτερα των παικτών που άφησαν καλές εντυπώσεις τον Μουρτάζ Νταουσβίλι.

Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία ήταν με ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν τότε στον Εθνικό και τέθηκε αντίπαλος της Ανόρθωσης σε εκείνο το φιλικό. Ο λόγος για τον Βαλάντη Καπαρτή. «Πώς αξιολογείς τους νέους της Ανόρθωσης;», ήταν το σχετικό ερώτημα και η απάντηση του Κύπριου επιθετικού που αποχώρησε από την Καρμιώτισσα και συνεχίζει την καριέρα του στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας ανέτρεψε το σκηνικό. «Ο Οκριασβίλι ξέρει πολλά καντάρια μπάλας, αλλά αυτός που με εντυπωσίασε ήταν ο Νταουσβίλι. Φίλε, όταν κρατά την μπάλα και σε πλησιάζει νιώθεις ότι σε μαρκάρουν τρεις και τέσσερις ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ καλή μετεγγραφή για τη μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης και θα με θυμηθείς», ήταν το σχετικό σχόλιο.

Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα δείγματα γραφής του Νταουσβίλι στα επίσημα παιχνίδια δεν δικαίωναν τα αποθεωτικά σχόλια του Καπαρτή για τον Γεωργιανό μέσο. Όμως, η πορεία τον δικαιώνει απόλυτα. O 31χρονος ανασταλτικός μέσος είναι ο πιο απαραίτητος παίκτης στο πλάνο του Τιμούρ Κετσπάγια. Μαρκάρει, τρέχει και για τους συμπαίκτες του, οι πλείστοι εκ των οποίων στη μεσαία γραμμή δεν έχουν ως κύριο προσόν την ταχύτητα και τις ανασταλτικές ικανότητες.

Η… πενηντάρα μπαλιά στο γκολ του Νίκου Καλτσά δεν ήταν η πρώτη του δυναμικού ανασταλτικού μέσου, ο οποίος πέραν της αναχαίτισης αντιπάλων συμμετέχει ενεργά και στο δημιουργικό κομμάτι. Αγωνίστηκε 19 φορές φέτος στο πρωτάθλημα. Από τα τρία ματς που δεν έπαιξε η Ανόρθωση είχε απώλειες βαθμών στα δύο: ισοπαλία 1-1 με τον Ερμή και ισοπαλία 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ.

Τον περασμένο Ιούλιο η διοίκηση της Ανόρθωση προχώρησε σε πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του «Πούμπα» μέχρι το Καλοκαίρι του 2022. Έτσι, ο Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί να κοιμάται ήσυχος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ