aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Έτσι χτυπάει η «Μεγάλη Κυρία»!

Ανόρθωση: Έτσι χτυπάει η «Μεγάλη Κυρία»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ισχυρό ατού για την Ανόρθωση αποδεικνύεται έως τώρα η αξιοποίηση των στατικών φάσεων, από τις οποίες προήλθαν τα 10 από τα 17 γκολ της σε πρωτάθλημα (15) και Γιουρόπα Λιγκ (2). Ξεχωρίζει η ικανότητα των ποδοσφαιριστών της στις εκτελέσεις πέναλτι, καθώς μετρά έξι στα έξι (το ένα κόντρα στη Βασιλεία), ενώ τρεις φορές επωφελήθηκε μετά από χτυπήματα κόρνερ και μία από φάουλ.

Σπεσιαλίστας αποδεικνύεται έως τώρα ο Τονρίκε Οκριασβίλι από τα 11 βήματα, καθώς ευστόχησε εις βάρος των Πάφου, Ομόνοιας και Ολυμπιακού. Δεν πάει πίσω όμως ο Μιχάλης Μανιάς, καθώς σκόραρε δύο φορές από την άσπρη βούλα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ ο Γκιόργκι Κβιλιτάια δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι κόντρα στη Βασιλεία.

Από εκεί και πέρα, ο Μπράνκο Βργκοτς εξελίσσεται σε κρυφό όπλο για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ προωθείται στις στατικές φάσεις της ομάδας του και τρεις φορές «είδε δίχτυα» απέναντι σε Βασιλεία, Νέα Σαλαμίνα (κόρνερ) και ΑΠΟΕΛ (φάουλ). Μετά από κόρνερ σκόραρε και ο Γιώργος Γκαλίτσιος εις βάρος του Ερμή.

Όσο για τα εφτά εν κινήσει γκολ, προήλθαν από τρεις ασίστ, δύο ριμπάουντ, μία ατομική ενέργεια και μία σπόντα. «Σερβιτόροι» ήταν οι Οκριασβίλι στον Νίκο Καλτσά με τον Ερμή, Γκόρντον Σίλντενφελντ στον Βργκοτς με τη Βασιλεία και Γιώργος Γκαλίτσιος στον Μανιά με τη Νέα Σαλαμίνα. Ριμπάουντερ και σκόρερ οι Οκριασβίλι με τον Απόλλωνα και Κβιλιτάια με τον Ολυμπιακό.

Ο τελευταίος σκόραρε επίσης με σουτ αφού άδειασε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και με τον ίδιο τρόπο μετά από κόντρα της μπάλας στον Μίλαν Σάβιτς του Εθνικού. Τέλος, πέρα από τα έξι πέναλτι, η «Μεγάλη Κυρία» σκόραρε με εφτά σουτ και τέσσερις κεφαλιές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ