aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Επιλογές να φαν και οι κότες για τα… κομμένα «φτερά»

Ανόρθωση: Επιλογές να φαν και οι κότες για τα… κομμένα «φτερά»

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με σημαντικές απουσίες θα πάει εξ όσων φαίνεται η Ανόρθωση στο Παραλίμνι για τον αγώνα της Τρίτης με την Ένωση. Εκτός πλάνου τέθηκε ο Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος διεγνώσθη με μυϊκό πρόβλημα που θα τον κρατήσει εκτός για διάστημα 2-3 εβδομάδων. Ενοχλήσεις έχει και ο Νίκος Καλτσάς, που τον καθιστούν αμφίβολο για την αναμέτρηση.

Επομένως, οι δύο βασικοί ακραίοι επιθετικού του Τιμούρ Κετσπάγια στα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΑΕΛ δεν θα είναι διαθέσιμοι (σίγουρα ο Καμερουνέζος, πολύ δύσκολα ο Ελλαδίτης) κι έτσι ο Γεωργιανός καλείται να πάει με διαφορετική «συνταγή» στο «Τάσος Μάρκου».

Στο ρόστερ υπάρχουν άλλοι δύο ακραίοι επιθετικοί. Οι Τορνίκε Οκριασβίλι και Δημήτρης Χριστοφή. Ο Γεωργιανός μέτρησε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΑΕΛ. Είναι σαφώς πιο έτοιμος και εναπόκειται στον προπονητή του εάν θα του δώσει φανέλα βασικού. Όσον αφορά τον Χριστοφή, πάει καιρός να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Τελευταία φορά ήταν στην ήττα από την Ομόνοια με 3-0 στο ΓΣΠ, στις 22 Δεκεμβρίου 2020.

Επιλογή για το δεξί «φτερό» της επίθεσης μπορεί να αποτελέσει και ο Ντορ Μίχα. Ο Ισραηλινός ήταν στον πάγκο στα τελευταία δύο ματς και η λογική λέει ότι με τον ένα (ως επιτελικός μέσος) ή τον άλλο (ως ακραίος επιθετικός) τρόπο θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Στη «φαρέτρα» των επιλογών του Κετσπάγια είναι και η χρησιμοποίηση του Αμπαρτζουμιάν ως δεξί εξτρέμ, κάτι που αν συμβεί θα ανοίξει την πόρτα της ενδεκάδας στον Γιώργο Γκαλίτσιο.

Στο «τραπέζι» είναι και η λύση του σχηματισμού 3-6-1 που καθιέρωσε για ένα διάστημα ο Κετσπάγια και δεν απαιτεί στο γήπεδο ακραίος επιθετικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ