aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ένας εκ των Μανθάτη και Καλτσά…

Ανόρθωση: Ένας εκ των Μανθάτη και Καλτσά…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Επιλογές υπάρχουν. Παίκτες που να μπορούν να ανταποκριθούν σε δυο και τρία διαφορετικά συστήματα υπάρχουν. Επομένως για τον Τιμούρ Κετσπάγια είναι πιο εύκολο να προετοιμάσει το πλάνο του όσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα της Ανόρθωσης για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Οι Μαργκάσα και Σελίν αναμένεται να είναι στην αποστολή για το Παραλίμνι, αλλά το πιο πιο είναι να μη βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Ο Κετσπάγια κάνει σκέψεις κατά πόσο θα αλλάξει την τριάδα στην άμυνα για να πάει σε 4-3-3, όμως το πιο πιθανό φαντάζει να διατηρήσει το 3-4-3 με… τζόκερ τον Αρτυματά. Ο διεθνής Κύπριος έχει διπλό ρόλο μιας και, όταν η Ανόρθωση αμύνεται, γίνεται ο τρίτος σέντερ μπακ στην άμυνα και όποτε βγαίνει μπροστά ανεβαίνει λίγο περισσότερο. Μία με δύο αλλαγές είναι πολύ πιθανό να δούμε από πλευράς Κετσπάγια, μιας και ένας εκ των Καλτσά και Μανθάτη είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού, ενώ θέση διεκδικεί και ο Σαντίκ.

Ανάλογα και με τον σχηματισμό θα κάνει τις επιλογές του ο Γεωργιανός τεχνικός, ο οποίος έχει τονίσει στους παίκτες του να είναι προετοιμασμένοι ότι απέναντί τους θα βρουν διψασμένη και παθιασμένη ομάδα. Γι’ αυτό και τους κάλεσε να μην παρασυρθούν από τους μηδέν βαθμούς που έχει στα δυο πρώτα ματς.

Σημαντική παράμετρο στο παιχνίδι αναμένεται να αποτελέσει η παρουσία του Οκριασβίλι, που δείχνει να ανεβαίνει όλο και περισσότερο, αλλά και η δημιουργία φάσεων από τη μεσαία γραμμή με κάποιες κάθετες πάσες. Χρειάζεται η «Μεγάλη Κυρία» να βρει τους τρόπους να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη επιθετικά από τον άξονα για να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα την οδηγήσουν στη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ