aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Εκτοξεύεται το χρέος, «τρύπα» 3.500.000 ευρώ

Ανόρθωση: Εκτοξεύεται το χρέος, «τρύπα» 3.500.000 ευρώ

TΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η φετινή σεζόν για την Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου αύξησε τον προϋπολογισμό της με στόχο να πρωταγωνιστήσει σε Κύπρο και Ευρώπη. Πριν μας αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος οι υψηλές προσδοκίες πήγαν στράφι- ντροπιαστικός αποκλεισμός στην Ευρώπη, πρόωρος αποκλεισμός στο θεσμό του Κυπέλλου και αποτυχία διεκδίκησης του πρωταθλήματος- με την «Κυρία» να παλεύει για είσοδό της στην πρώτη εξάδα. Ωστόσο, μεγαλύτερος βραχνάς για την «Κυρία» αποτελεί το οικονομικό, αφού η αγωνιστική περίοδος θα αφήσει τεράστιο έλλειμμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal» θα ξεπεράσει τα 3.500.000 ευρώ!

Το μισθολόγιο ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου της Ανόρθωσης κυμαίνεται στα 3.200.000 ευρώ, αφού στην τρέχουσα περίοδο έγιναν συμφωνίες με ακριβοπληρωμένους παίκτες (Λαβόρδε, Κατσαράβα, Κάτσαρ), με ετήσιες απολαβές κοντά στις 250.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Φέρνει τερματοφύλακα, υπάρχει φαβορί…

Ένα μεγάλο κονδύλι είναι απαραίτητο για τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας (συντήρηση γηπέδου, προπονητικών εγκαταστάσεων, διαμονές της αποστολής σε ξενοδοχεία, πληρωμές υπαλληλικού προσωπικού) το οποίο ανέρχεται στη σεζόν που διανύουμε στα 2.000.000 ευρώ. Τα εξασφαλισμένα έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες κ.α. αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ, εντούτοις η «τρύπα» της περιόδου εκτινάσσεται στα ύψη εξαιτίας της αλόγιστης δαπάνης που έγινε το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό την ποιοτική ενίσχυση, αλλά και τις αποζημιώσεις σε προπονητή, παίκτες και οφειλές σε ατζέντηδες (π.χ. έγινε γνωστό ότι η ομάδα της Αμμοχώστου οφείλει 400.000 ευρώ στον Γεωργιανό μάνατζερ, Μαμούκα).

Η μετεγγραφή 600.000 ευρώ του Μίχαλ Ντούρις που καταγράφεται ως η πιο δαπανηρή ξένου ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας. Οι αποζημιώσεις σε Ρόνι Λέβι και ποδοσφαιριστές που κρίθηκαν ακατάλληλοι (Σισέ, Κάτσαρ), οι οφειλές σε κοινωνικές ασφαλίσεις και φόρο εισοδήματος (ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ), καθώς και τα μειωμένα έσοδα από την ευρωπαϊκή συμμετοχή φέρνουν την Ανόρθωση να καταγράφει έλλειμμα πέραν των 3.500.000 ευρώ. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο των 2.500.000 ευρώ που ανακοινώθηκε ως έλλειμμα για το ημερολογιακό έτος 2017, ενώ το ημερολογιακό έτος 2016 σύμφωνα με την Ετήσια Γενική Συνέλευση το χρέος αυξήθηκε κατά 2.300.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ