aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Εκτίναξε ψυχολογία και δυναμική

Ανόρθωση: Εκτίναξε ψυχολογία και δυναμική

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι φίλοι της Ανόρθωσης χάρηκαν τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ κι όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη σε ντέρμπι στην τρέχουσα περίοδο. Οι αναμετρήσεις με τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας χαρακτηρίζονται πάντοτε ως υψίστης σημασίας και το καθαρό 2-0 ανεβάζει την ψυχολογία και τη δυναμική στον δρόμο για τη διάκριση. Η αλήθεια είναι ότι οι κυανόλευκοι δεν μάγεψαν με την εμφάνισή τους, αλλά δικαιούνταν το τρίποντο πέραν πάσης αμφιβολίας. Κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς και παρά το γεγονός ότι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, έδειχναν αυτοπεποίθηση και ήλεγχαν τη ροή της αναμέτρησης. Θαυμάστηκαν ιδιαίτερα, όταν πέτυχαν και δεύτερο γκολ και για ένα μισάωρο περίπου, όχι μόνο δεν ανησύχησαν καθόλου, αλλά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για διεύρυνση του σκορ.

Οι αρετές της «Κυρίας» ήταν σίγουρα πολύ περισσότερες απ’ ό,τι τα οποιαδήποτε «ελλείμματα» παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα μετά την οπισθοχώρηση. Ο Κβιλιτάια επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι γεμίζει τη φανέλα του κεντρικού κυνηγού σε βαθμό που μένει στον πάγκο ένας παίκτης (Μανιάς), ο οποίος στην προηγούμενη αναμέτρηση πέτυχε χατ τρικ. Ορεξάτος επανήλθε μετά την τιμωρία του κι ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος είχε διαρκή κίνηση και εξαιρετική προσφορά στη δημιουργία. Από εκτέλεση φάουλ του Ελλαδίτη σημειώθηκε το πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο σέρβιρε μαεστρικά τον Κβιλιτάια. Εκεί και όπου χρειάστηκε ο Γκιόργκι Λόρια απέδειξε γιατί συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Σταθερός και με σωτήριες επεμβάσεις, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα της Ανόρθωσης.

Κάτι που δεν άρεσε στους φίλους των κυανόλευκων ήταν το επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Τιμούρ Κετσπάγια και Τορνίκε Οκριασβίλι. Ένα επεισόδιο που θεωρείται λήξαν εν τη γενέσει του, σύμφωνα με τους παράγοντες της «Κυρίας». «Σας διαβεβαιώνω ότι το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άψογο, από τα κορυφαία των τελευταίων χρόνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάββας Πηλακούτας. Περισσότερο, βέβαια, έπιασε τόπο η δήλωση του Οκριασβίλι σε ιστοσελίδα στη Γεωργία: «Με τον Κετσπάγια, πάντα “τρωγόμαστε” γιατί αγαπάμε ο ένας τον άλλον! Δεν υπάρχει αντιπαράθεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ