aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Είναι το ρόστερ για τον τίτλο;»

Ανόρθωση: «Είναι το ρόστερ για τον τίτλο;»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Λίγο – πολύ ο στόχος της Ανόρθωσης στην τρέχουσα σεζόν έχει εμπεδωθεί από όλους. Θέλει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και να παλέψει γι’ αυτά που στερήθηκε να διεκδικήσει στην αδόξως λήξασα περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της σχετικής απόφασης της πλειοψηφίας των εκπροσώπων των σωματείων με εκείνο το… 18-2. Υπενθυμίζουμε απλά ότι τη στιγμή της διακοπής, η ομάδα του Κετσπάγια ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση μαζί με την Ομόνοια κι ήταν στους «4» του κυπέλλου. Δέκα ημέρες πριν την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου και φασούλι – φασούλι γέμισε το ρόστερ της.Το ερώτημα σιγοψιθυρίζεται στα χείλη των φίλων της: «Είναι ένα ρόστερ που θα οδηγήσει την «Κυρία»  πρώτη στον τερματισμό τον Απρίλιο του 2021;». Η απάντηση θα δοθεί μόνο από τον βαθμολογικό πίνακα, οπόταν υπομονή, τουλάχιστον για μερικούς μήνες.

Είναι αλήθεια, όμως, ότι υπήρχε ο βασικός κορμός στο ρόστερ. Χρειαζόταν ενίσχυση, περισσότερο σε τομείς και θέσεις που παρουσίαζαν ελλείμματα στην περσινή περίοδο. Ήθελε νέο αίμα στις πτέρυγες και το εξασφάλισε πολύ νωρίς, από την κυπριακή αγορά, ντύνοντας στα κυανόλευκα τους Άντερσον Κορέια, Τσαρλς Ελουντού και Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν. Ήθελε πάση θυσία ενίσχυση στον δημιουργικό τομέα της μεσαία γραμμής και επένδυσε αρκετά χρήματα με την απόκτηση των Γιόζεφ Χουσμπάουερ και Ντορ Μίχα. Ήθελε να φρεσκάρει την επίθεσή της κι άφησε τον Ντούρις να φύγει για να πάρει τον Μιχάλη Μανιά. Ήθελε βοήθειες στη θέση του τερματοφύλακα και πήρε τον Ασάφ Τζουρ. Ήθελε περισσότερες λύσεις στα στόπερ κι επέστρεψε από τον δανεισμό του ο Παύλος Κορρέ, ενώ όλα δείχνουν ότι στο νέο ρόστερ θα είναι και οι νεαροί ταλαντούχοι Δανιήλ Παρούτης και Ανδρέας Χρυσοστόμου που επαναπατρίστηκαν από την Ιταλία.

Υπάρχει ζυγαριά για τα «συν» και τα «πλην» του νέου ρόστερ; Ο Κετσπάγια είναι σίγουρος ότι στα «συν» θα καταγραφεί η απόκτηση του Άντερσον Κορέια, ο οποίος παίρνει θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ προσδοκεί ότι ο Τσαρλς Ελουντού θα βοηθήσει περισσότερο από τον νεαρότερο Γιώργο Μανθάτη που αγωνιζόταν στην ίδια θέση. Εκφράζεται επίσης η πεποίθηση ότι Μιχάλης Μανιάς θα δώσει περισσότερη ταχύτητα, πίεση και ζωντάνια στην επίθεση και όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο προσδοκούν ότι θα δώσει και περισσότερα γκολ απ’ ό,τι πέρυσι ο Ντούρις. Δεν είναι μυστικό ότι, σήμερα, η μοναδική επιφύλαξη του Γεωργιανού τεχνικού έχει να κάνει με τη γραμμή κρούσης. Εκεί θα ήθελε κάτι πιο δυνατό. Θέλει κάτι πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο από τον Νίκα Κατσαράβα, γι’ αυτό και μέχρι την τελευταία στιγμή θα στριφογυρίζει στο μυαλό του, το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμη νεαρού επιθετικού για τον κατάλογο Β. Εκτός κι αν έρθει εκείνη η πολυαναμενόμενη πρόταση από το εξωτερικό για τον Γεωργιανό φορ, που υπάρχει μόνο στα… χαρτιά (των εφημερίδων).

Το μεγαλύτερο στοίχημα για τη νέα «Κυρία» είναι αναμφίβολα η αντικατάσταση του Ρούβεν Ράγιος. Ενός ποδοσφαιριστή που σε μισή σεζόν πέρυσι, δημιούργησε και σκόραρε 14 φορές, ενώ στην υπόλοιπη μισή θύμισε τον παίκτη με τα σκαμπανεβάσματα των προηγούμενων δύο χρόνων. Είναι βέβαιο ότι ο Κετσπάγια θα είναι υπερευχαριστημένος  αν πάρει φέτος 14 τέρματα από έναν επιτελικό μέσο. Την ίδια ώρα, δύσκολα θα αντέξει σημάδια «αδιαφορίας», έλλειψης κινήτρων και όρεξης για τρέξιμο, που είδε παλαιότερα από τον Ισπανό μέσο. Όλα δείχνουν ότι ο Γιόζεφ Χουσμπάουερ , εφόσον φτάσει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης των υπόλοιπων συμπαικτών του, θα πάρει ρόλο «8αριού». Κι όταν Ντορ Μίχα ολοκληρώσει την 14ήμερη «καραντίνα» του κορωνοϊού κι είναι έτοιμος να αγωνιστεί, θα είναι το «δέκα το καλό».

Από την περσινή σεζόν, έφυγαν επίσης οι Θεόδωρος Βασιλακάκης, Nικόλας Εγγλέζου και Τζάνο Ανανίντζε, αλλά παρά τη μεγάλη συμπάθεια που είχαν από τον κόσμο της «Κυρίας», ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι, πιστεύεται ότι έχουν αντικατασταθεί επάξια.

2020-21: ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΣ»

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γκιόργκι Λόρια, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ασάφ Τζουρ.

ΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΚ: Γιώργος Γκαλίτσιος, Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ: Άντερσον Κορέια, Κώστας Πηλέας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκόρντον Σίλντενφελντ, Μπράνκο Βργκοτς, Γεβχέν Σελίν, Παναγιώτης Αρτυματάς, Παύλος Κορρέα.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Κώστας Αρτυματάς, Μουρτάζ Νταουσβίλι, Ρενάτο Μαργκάσα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Γιόζεφ Χουσμπάουερ, Ντορ Μίχα, (Ανδρέας Χρυσοστόμου)

ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τορνίκε Οκριασβίλι, Νίκος Καλτσάς, Τσαρλς Ελουντού, Κωνσταντίνος Γιωργαλλίδης, Δανιήλ Παρούτης.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Νίκα Κατσαράβα, Μιχάλης Μανιάς, Δημήτρης Χριστοφή.

U-19: Κωνσταντίνος Κουμπαρή*, Στέφανος Καφατάρης*, Γιώργος Διάκος*, Χρίστος Ρώσος*.

Σε παρένθεση οι παίκτες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

*Ανήκουν στην ομάδα των Νέων, αλλά συμμετείχαν στην προετοιμασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ