aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Είναι ο μήνας της κρίσης

Ανόρθωση: Είναι ο μήνας της κρίσης

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τους κόπους μιας χρονιάς θα παίξει σε διάστημα ενός μήνα η Ανόρθωση. Τα όνειρα για διεκδίκηση του πρωταθλήματος αποδείχθηκαν απατηλά για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία και έμεινε στο -13 από την κορυφή, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Η απόσταση εννέα βαθμών από ΑΕΛ και Απόλλωνα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια να καταλάβει μία από τις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως υπάρχει ισχυρό κίνητρο να παραμείνει σε εγρήγορση στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Η τέταρτη θέση μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πώς; Εάν η ΑΕΛ κατακτήσει το κύπελλο. To +9 από την ΑΕΚ δίνει «μαξιλαράκι» ασφαλείας στην Ανόρθωση, όμως ο αγώνας της Δευτέρας με τους Λαρνακείς στην «Αρένα» μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανατροπής των δεδομένων για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Οι κυανόλευκοι αγνοούν τη νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, με απολογισμό δύο ισοπαλίες και δύο (διαδοχικές) ήττες. Μάλιστα, εάν τριτώσει το κακό στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα είναι η πρώτη φορά και στις δύο θητείες του Τιμούρ Κετσπάγια που η «Κυρία» θα καταγράψει τρεις συνεχόμενες αποτυχίες.

Πέντε μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου, η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, ενώ ακολουθεί στις 14 του μήνα η πρώτη αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τα δύο ματς με τους γαλαζοκίτρινους προηγούνται στη σειρά προτεραιότητας του Κετσπάγια, αφού πρώτιστος στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου ώστε να δοθεί τέλος στην «ξηρασία» 13 χρόνων. Του επαναληπτικού με τον ΑΠΟΕΛ (21/4) μεσολαβεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Ομόνοια στις 17 Απριλίου και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τρέχοντος μηνός ολοκληρώνονται με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αγώνας Ημερομηνία  Θεσμός
ΑΕΚ – Ανόρθωση  5/4 Πρωτάθλημα
Απόλλων – Ανόρθωση 10/4 Πρωτάθλημα
Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 14/4 Κύπελλο
Ανόρθωση – Ομόνοια 17/4 Πρωτάθλημα
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 21/4 Κύπελλο
Ανόρθωση – Ολυμπιακός δεν ορίστηκε Πρωτάθλημα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ