aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Εφιάλτης διαρκείας, ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι οι πρωτοπόροι

Ανόρθωση: Εφιάλτης διαρκείας, ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι οι πρωτοπόροι

TOY ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση 5-0! Απίστευτο κι όμως αληθινό και… ποδοσφαιρικό. Η μεγαλύτερη –σε έκταση τουλάχιστον– έκπληξη στον φετινό μαραθώνιο που αποθεώνει τους νικητές και προβληματίζει αφάνταστα τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Δίκαια και πανάξια οι Αχνιώτες πανηγυρίζουν, ενώ οι κυανόλευκοι είδαν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών στην κορυφή να εξανεμίζεται κι αισθάνονται, πλέον, πίσω τους πολύ βαριά την ανάσα της Ομόνοιας που μείωσε στον ένα βαθμό.

Ούτε οι πιο επιφυλακτικοί και απαισιόδοξοι οπαδοί της Ανόρθωσης δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον εφιάλτη που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια τους. Ένας εφιάλτης διαρκείας που άρχισε στο πρώτο ημίχρονο και συνεχιζόταν ασταμάτητα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκμεταλλευόμενοι, βέβαια, τις αδυναμίες των φιλοξενουμένων. Ουσιαστικά οι Αχνιώτες κατάφεραν ό,τι δεν μπόρεσαν οι ποδοσφαιριστές όλων των υπόλοιπων ομάδων στην τρέχουσα περίοδο. Άφησαν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, αναδεικνύοντας όλα τα ελλείμματά τους.

Δεν ήταν μόνο τα… χάλια των κυανόλευκων της Αμμοχώστου. Ήταν και η εξαιρετική εμφάνιση των μπλε της Άχνας που επιβεβαίωσαν ότι θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ας μην ξεχνάμε ότι δύο εβδομάδες προηγουμένως είχαν… «κλείσει» το σπίτι της Ομόνοιας νικώντας την στην έδρα της με 2-1. Όλα αυτά, βέβαια, τα πιστώνεται ο Ντιν Κλάφουριτς που παρέταξε και κοούτσαρε την ομάδα του με απίστευτη μαεστρία. Προσεγμένη αμυντική συμπεριφορά και εξολόθρευση των ατού της «Κυρίας», ασφυκτική πίεση από ψηλά με πρωτεργάτες τους εκπληκτικούς Μάριο Ηλία και Μιγκελίτο και έναν φοβερό και τρομερό Ιμπραχίμ Κονέ. Ο 25χρονος Μαροκινός, ο επονομαζόμενος «Μέσι των φτωχών», με την ταχύτητα και τη δεξιοτεχνία του «ξεφτίλισε» την ομάδα που αποδεδειγμένα είχε μία από τις καλύτερες αμυντικές συμπεριφορές στην τρέχουσα περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Mαύρη» ημέρα με πρώτο υπεύθυνο τον Τιμούρ…

Ο Ιμπραχίμ Κονέ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση, αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Χουντόβιακ, ενώ στο δεύτερο με ένα φοβερό σλάλομ 50 τόσων μέτρων νίκησε τον Λόρια για το 2-0.

Διαβάστε επίσης: Παίκτες άνευροι με συνεχόμενα λάθη που ρεζίλεψαν την ιστορία της Ανόρθωσης…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ