aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Διπλό με… διαόλου Καλτσά

Ανόρθωση: Διπλό με… διαόλου Καλτσά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ανόρθωση έσπασε την γκίνια τεσσάρων αγώνων δίχως επιτυχία στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, παίρνοντας την πρώτη νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα. Επικράτησε δύσκολα χθες με 2-1, σε πολύ αμφίρροπο ματς και χρωστά το τρίποντο στην άμεση απάντηση της προσωρινής ισοφάρισης των γηπεδούχων.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ του με την κυανόλευκη φανέλα, με τακουνάκι στο 69’ έπειτα από συρτή σέντρα του Γιώργου Μανθάτη.  Έδειξε έτσι ότι δεν είναι τυχαία τα 35 γκολ του στην ελληνική Σούπερ Λιγκ.

Ο Ελλαδίτης έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση, αφού τρία λεπτά προηγουμένως ο Ερνέστ Αγκίρι έφερε το ματς στα ίσα με σουτ, αξιοποιώντας την ασίστ του Χοβχανές Αμπαρτζουμιάν. Το σκορ άνοιξε ο Ρούβεν Ράγιος στο 45’+1 με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ισπανός θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ με τον ίδιο τρόπο στο 82’, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι: Χτύπησε πρώτα στο δεξί δοκάρι, μετά στο αριστερό και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Όσο για το ματς, εκτυλίχθηκαν δύο πολύ διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο κυριάρχησε η Ανόρθωση, έχοντας την κατοχή και τις τελικές προσπάθειες. Της έλειψε όμως η τροφοδοσία των επιθετικών με την μπάλα κάτω, με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε σέντρες από τα άκρα με κύριο αποδέκτη τον Μίχαλ Ντούρις. Τελικά, βρήκε τη λύση λίγο πριν από την ανάπαυλα, όταν ο Ιράκλι Μαϊσουράντζε ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ράγιος, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου απέδειξε ότι μπορούσε να γίνει απειλητική και… έβαλε στο παιχνίδι τον Γκιόργκι Λόρια. Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης αισθάνθηκε πίεση και μάλιστα απογειώθηκε στο 55’, λέγοντας «όχι» σε κεφαλιά του Ματέους Στσεπάνιακ, στη καλύτερη φάση του αγώνα. Τελικά, οι βυσσινί ισοφάρισαν με τον Αγκίρι στο 66’, αλλά δεν χάρηκαν για πολύ το τέρμα, αφού τρία λεπτά αργότερα ήρθε ο Καλτσάς να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τη «Μεγάλη Κυρία».

Πάμε τώρα στη διαιτησία του Λεόντιου Τράττου. Οι βυσσινί έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τη φάση του νικητήριου γκολ, καθώς η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μανθάτη, προτού σερβίρει στον Καλτσά. Από εκεί και πέρα, τα πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής υπέρ της Ανόρθωσης ήταν ορθά. Ο Μαϊσουράντζε τράβηξε τον Ράγιος στο 45’ και ο Κλέιμαν ανέτρεψε τον Σαντίκ στο 81’. Τέλος, σωστά ακύρωσε το γκολ του Ράγιος με εκτέλεση φάουλ στο 62’, καθώς ο Ντούρις ήταν στο τείχος των αμυνομένων, κάτι που απαγορεύεται με τους νέους κανονισμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ