aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Δεν θέλουν ή δεν μπορούν;

Ανόρθωση: Δεν θέλουν ή δεν μπορούν;

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Είναι για να απορεί κανείς βλέποντας την αγωνιστική εικόνα της Ανόρθωσης. Βαθμολογικά κίνητρα δεν υπάρχουν, όμως οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και τέτοιες εμφανίσεις δεν (πρέπει να) γίνονται αποδεκτές από κανέναν στο κυανόλευκο οικοδόμημα. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Η αγωνιστική εικόνα της Ανόρθωσης προκαλεί… ανησυχία αφού τίποτα δεν φαίνεται σωστό στον τρόπο παιχνιδιού.

Ακόμη και οι Βίκτορ, Ράγιος, Σίλντενφελντ, Πράνιτς που θεωρούνται παλιές… καραβάνες στην ομάδα, δεν δείχνουν καν διάθεση για ποδόσφαιρο. Πόσω μάλλον οι υπόλοιποι παίκτες. Είναι πλέον γνωστό πως τους οφείλονται κάποιοι μισθοί, ωστόσο παρουσιάζονται αδιάφοροι στα παιχνίδια της ομάδας τους, χωρίς τον απαιτούμενο ποδοσφαιρικό εγωισμό.

Ακόμη και ο Μίχαλ Ντούρις για τον οποίο η Ανόρθωση βρίσκεται σε παζάρια με την Όρενμπουργκ ώστε να αποπληρωθεί το ποσό της μετεγγραφής του (600.000 ευρώ), δεν δείχνει σημάδια… εκτίμησης. Ειδικά στο παιχνίδι με την Ένωση κατακράτησε την μπάλα αρκετές φορές, είχε πολλές αβίαστες λάθος πάσες και πέραν της φάσης στο 90’+1 όταν το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι ήταν προκλητικά κακός. Ο Ράγιος για άλλη μία φορά ωσεί παρών και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Πριν την υπόθεση Ουζόχο, η «Κυρία» βρισκόταν στην πρώτη εξάδα και θα χτυπούσε τα… ρέστα της για να εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Ο αποκλεισμός από την ΕΝΠ στον θεσμό του κυπέλλου, έφερε τα πρώτα σημάδια «μουρμούρας», ωστόσο στο πρωτάθλημα φαινόταν πως δεν θα χάσει το τρένο του πρώτου γκρουπ.

Το σήριαλ με τον Νιγηριανό κίπερ και όλα όσα εξελίχθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο, έφεραν τούμπα τα οποία σχέδια της Ανόρθωσης. Η αφαίρεση 9 βαθμών δεν άφηνε περιθώρια στην ομάδα της Αμμοχώστου να διεκδικήσει κάτι, ενώ η ψυχολογία της ομάδας, το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσαν οι Μικελτάντζε-Ντουγκλάο και η οικονομική αστάθεια (απλήρωτοι ποδοσφαιριστές και προσωπικό) αποσυντόνισαν εντελώς την Ανόρθωση.

Σαφώς και ο Στρέπελ γνωρίζει πως κάθεται σε καρέκλα που… τρίζει καθώς η αποχώρηση του στο τέλος της σεζόν είναι σχεδόν δεδομένη. Από’ κει και πέρα, ο Κετσπάγια φαίνεται πως είναι προ των πυλών, όμως οι υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη ώστε να θεωρείται 100% σίγουρη η επιστροφή του. Τι γίνεται όμως με τους ποδοσφαιριστές;

Το γεγονός πως ο Γεωργιανός ζει μόνιμα στην Κύπρο και γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της Ανόρθωσης, δεν αποτελεί δικαιολογία για τους παίκτες. Οφείλουν να δίνουν το 100% όχι για να πείσουν τον Κετσπάγια (ή οποιονδήποτε αναλάβει) πως μπορούν να παραμείνουν και τη νέα σεζόν, αλλά για την ιστορία, τον κόσμο και τον εγωισμό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ