aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια

Ανόρθωση: Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από αυτό που θα εξαργυρώνεται με τους τρεις βαθμούς θα θεωρηθεί τεράστια αποτυχία για την Ανόρθωση στο σημερινό ματς στο Μακάρειο Στάδιο. Όχι μόνο γιατί «τρέχει» ώστε να καλύψει τη διαφορά από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία, αλλά διότι αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι του πρώτου ομίλου, χωρίς ουσιαστικό στόχο στο πρωτάθλημα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είδε την ομάδα του στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια να κερδίζει μόνο σε αυτά του κυπέλλου την Καρμιώτισσα (2-1, 5-1) και να προκρίνεται στην ημιτελική φάση. Ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση τόσο του Απόλλωνα (2-2) όσο και της Ομόνοιας (0-0), βλέποντας αυτομάτως τις αποστάσεις από προπορευόμενους να ανοίγουν και μάλιστα επικίνδυνα.

Η Ανόρθωση, λοιπόν, καλείται στη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση να επιβάλει τον δικό της ρυθμό, να αποτυπώσει την αγωνιστική ανωτερότητά της, πανηγυρίζοντας το πρώτο τρίποντο στα πλέι οφ. Θα είναι πολύ σημαντικό για την «Κυρία» εάν καταφέρει να ανοίξει νωρίς το σκορ, κάτι που είχε πράξει στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο Στάδιο (3-0). Βλέπετε, θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε να αποβάλει την πίεση και το άγχος, φτάνοντας στη 16η νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα.

Το πολύ θετικό για τον Τιμούρ Κετσπάγια είναι πως βλέπει τη… φαρέτρα γεμάτη, οπότε κατέστρωσε το πλάνο του με βάση τις ανάγκες της αναμέτρησης και, βεβαίως, τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς του. Όπως γράψαμε πλειστάκις, με τον Γεωργιανό κόουτς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όσον αφορά στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Ωστόσο, οι πληροφορίες συγκλίνουν και λένε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην Καρμιώτισσα για το κύπελλο.

Επομένως, ο Γκιόργκι Λόρια θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του, δηλαδή σε ρόλο κεντρικών αμυντικών, οι Μπράνκο Βργκοτς, Σπύρος Ρισβάνης. Την τετράδα στην οπισθοφυλακή αναμένεται ότι θα συμπληρώσουν οι Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν και Άντερσον Κορέια. Από εκεί και πέρα, στον χώρο του κέντρου θα ξανασμίξουν οι Κώστας Αρτυματάς και Μουρτάζ Νταουσβίλι, δύο ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να ελέγξουν τον ρυθμό, δίνοντας τις απαιτούμενες ισορροπίες σε άμυνα και επίθεση. Στις πτέρυγες το προβάδισμα έχουν οι Νίκος Καλτσάς, Τονρίκε Οκριασβίλι και λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Γκιόργκι Κβιλιτάια αναμένεται ότι θα κινείται ο Ντορ Μίχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ