aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Δεν έχει δώσει και δεν έχει… πάρει

Ανόρθωση: Δεν έχει δώσει και δεν έχει… πάρει

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν χρειαζόταν η αναμέτρηση κυπέλλου κόντρα στην Καρμιώτισσα για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Ντορ Μίχα είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει η Ανόρθωση στον τομέα της δημιουργίας. Τρεις ασίστ και η αψεγάδιαστη εμφάνιση από τον Ισραηλινό μέσο, σε μερικά μόνο λεπτά, έδωσαν την ευκαιρία στην «Κυρία» και ιδιαίτερα στους φίλους της να «απολαύσουν» την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου και την πιο ήσυχη και παραγωγική βραδιά της τρέχουσας περιόδου. Η προχθεσινή «πεντάρα» (5-1) δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα, λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα δεν αφαιρεί πολλές μονάδες, στην έμπνευση, στη δημιουργία και στην εκτέλεση, στοιχεία που ξεδίπλωσε απλόχερα ο επιτελικός μέσος της «Κυρίας».

Το μεγάλο πρόβλημα, διότι περί προβλήματος πρόκειται, για τον Ντορ Μίχα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει στην Ανόρθωση αυτά που μπορεί και, κατ’ αντιστοιχία, η Ανόρθωση δεν του έχει δώσει αυτά που μπορεί. Σε πολλά ματς ο Ισραηλινός είχε μέτρια έως κακή απόδοση, δεν κατάφερε να πάρει την ομάδα στους ώμους, δείχνει αργός και αδύναμος και μερικές φορές κυμάνθηκε στη γενική μετριότητα. Την ίδια ώρα, όμως, κανένας δεν του έδειξε ότι τον εμπιστεύεται ως κουμανταδόρο, ως τον ιθύνοντα νου της ομάδας. Όπως έκανε για μια ολόκληρη δεκαετία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, μετρά μόλις δύο 90λεπτα! Μόνο δύο φορές άρχισε και τέλειωσε τον αγώνα. Σε 22 συμμετοχές κατέγραψε 1.366 λεπτά, οι δύο τελευταίες του είναι αλλαγή από το ημίχρονο (!), ενώ στο ντέρμπι με την Ομόνοια που τέλειωσε 0-0 δεν αγωνίστηκε καθόλου. Είναι πασιφανές ότι ο Κετσπάγια θέλει κάτι παραπάνω από τον Ντορ Μίχα. Γι’ αυτό άλλωστε και τον «παιδεύει» περισσότερο από κάθε άλλο. Σίγουρα θέλει περισσότερο (και πιο γρήγορο) τρέξιμο, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τους δείκτες φυσικής κατάστασης ολόκληρου του συνόλου.

Ο ίδιος δείχνει να διψά για προσφορά. Τρεις ασίστ-ζωγραφιά μοίρασε χθες κι έγινε νωρίς το 3-0, αλλά περισσότερο απ’ όλα πανηγύρισε το γκολ του Παρούτη στο φινάλε. Κάποιος άλλος στη θέση του θα μπορούσε να είναι «ξένο σώμα», αλλά αυτός παθιάστηκε με τη χαρά ενός πιτσιρικά. «Είμαι σίγουρος ότι εάν είναι ο γνωστός Μίχα που είδαμε πριν έρθει στην Ανόρθωση θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», ήταν η χθεσινή ατάκα του Βέσκο Μιχαΐλοβιτς για τον Ισραηλινό μέσο. Στον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, για το πρωτάθλημα, ενδέχεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Οι φίλοι της Ανόρθωσης σίγουρα θέλουν να δουν τον καλό Ντορ Μίχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ