aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Χωρίς περιθώριο γκέλας

Ανόρθωση: Χωρίς περιθώριο γκέλας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις στην πρώτη φάση και να τεθεί στην αφετηρία των πλέι οφ υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος και μη διαπραγματεύσιμος στόχος της Ανόρθωσης στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Δόξα.

Η απόδραση από το «Τάσος Μάρκου» με τους τρεις βαθμούς απέναντι στο Παραλίμνι έφερε την ηρεμία στην ομάδα της Αμμοχώστου, ανεβάζοντας παραλλήλως την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Βλέπετε, οι τρεις ισοπαλίες των προηγούμενων εβδομάδων  με το ίδιο σκορ (0-0) κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και ΑΕΛ, εκτός από τη βαθμολογική οπισθοχώρηση, προκάλεσαν γκρίνια και προβληματισμό όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης.

Η Ανόρθωση, λοιπόν, καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πανηγυρίσει δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο». Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», άλλωστε, μάζεψε τους περισσότερους  βαθμούς στην έως τώρα διαδρομή σε σχέση με τους αγώνες μακριά από το στάδιο της Λάρνακας. Συγκεκριμένα, πίστωσε στο ταμείο τους 29 από τους 48. Πέτυχε 9 νίκες, 2 φορές εξήλθε ισόπαλη (με Ομόνοια, ΑΕΛ) και δέχθηκε μόλις 1 ήττα (από τον Απόλλωνα). Μάλιστα, στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ είχε σπάσει ένα νικηφόρο εντός έδρας σερί οκτώ αγώνων.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, ξέχωρα από την επιστροφή στη νικηφόρα τροχιά την περασμένη «στροφή» και την ανεβασμένη διάθεση των παικτών του, βλέπει τη «φαρέτρα» σχεδόν γεμάτη. Εκτός είναι μονάχα ο τραυματίας Τσαρλς Ελουντού και ο τιμωρημένος με κάρτες Αζέρ Μπουσουλάτζιτς. Ο Γεωργιανός κόουτς έκανε δοκιμές στις προπονήσεις και, με βάση την ανάλυση του αγωνιστικού προφίλ της Δόξας, κατέληξε στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα. Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις τελικές επιλογές του Τιμούρ, ωστόσο δεν αναμένεται, με βάση τις εκτιμήσεις, να αιφνιδιάσει.

Ο Γκιόργκι Λόρια θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν, Σπύρος Ρισβάνης, Μπράνκο Βργκοτς, Άντερσον Κορέια.

Από εκεί και πέρα, ο Μουρτάζ Νταουσβίλι επιστρέφει και εννοείται πως, εάν κριθεί πανέτοιμος, θα πάρει φανέλα βασικού. Εξάλλου, πρόκειται για έναν εκ των πιο σταθερών σε απόδοση ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης. Δίπλα του θα κινείται ο Κώστας Αρτυματάς. Οι Τορνίκε Οκριασβίλι και Δημήτρης Χριστοφή αναμένεται ότι θα βρεθούν στις πτέρυγες και λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Γκιόργκι Κβιλιτάια το προβάδισμα έχει ο Ντορ Μίχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ