aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Μπαίνει στα ντέρμπι ως αουτσάιντερ

Ανόρθωση: Μπαίνει στα ντέρμπι ως αουτσάιντερ

TOY ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε με (αγχώδη) νίκη για την Ανόρθωση. Οι τρεις βαθμοί, η καλή εμφάνιση του Αμπαρτζουμιάν και το άγχος στο φινάλε είναι ίσως οι κυριότεροι λόγοι που οι φίλοι της θα θυμούνται την αναμέτρηση κόντρα στη Δόξα. Στους υπόλοιπους τομείς, ο Τιμούρ Κετσπάγια μάλλον θα έπρεπε να έχει παράπονο από τους παίκτες του, οι οποίοι όχι μόνο δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά ούτε επέδειξαν την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να διευκολύνουν το έργο τους. Το είπε, άλλωστε, και ο Γεωργιανός τεχνικός: «Τέτοια παιχνίδια όταν αρχίζεις καλά πρέπει να τα τελειώνεις. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί και βλέπουμε μπροστά».

Το… μπροστά περιλαμβάνει τη μεθαυριανή αναμέτρηση κυπέλλου κόντρα στην Καρμιώτισσα και ακολούθως θα αρχίσει η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Με απλά λόγια, έχει μπροστά της δέκα ντέρμπι, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η σούμα της κανονικής περιόδου δεν πρέπει να ικανοποιεί ούτε τον Κετσπάγια ούτε τη διοίκηση ούτε και τον κόσμο της «Κυρίας». Η διαφορά των πέντε βαθμών από την κορυφή, ενώ απομένουν δέκα ματς, δεν είναι απαγορευτική για την υλοποίηση του στόχου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, όμως, στις πρώτες 26 αγωνιστικές χάθηκαν βαθμοί που δεν έπρεπε να χαθούν, η εκτός έδρας συγκομιδή (19 βαθμοί) ήταν φτωχή και ακόμη πιο φτωχό το σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τρέχουσα περίοδο πέτυχε 37 τέρματα, ενώ στην «κολοβή» περσινή περίοδο με τρία παιχνίδια λιγότερα είχε σημειώσει 44 τέρματα!

Ρίχνοντας μια ματιά στις βαθμολογίες της 26ης αγωνιστικής την τελευταία δεκαετία, ο φίλος της Ανόρθωσης σίγουρα δεν θα ενθουσιαστεί. Άλλη μια φορά ήταν στην 4η θέση (τη σεζόν 2011-12) με ένα βαθμό περισσότερο (52) απ’ ό,τι φέτος, ενώ σε πέντε προηγούμενες περιόδους (από το 2010 και μετά) ήταν σε πιο ψηλή θέση. Το… πικ της δεκαετίας ήταν τη σεζόν 2012-13, όταν με 18 νίκες και 6 ισοπαλίες μετρούσε 60 βαθμούς κι ήταν στη δεύτερη θέση. Τη σεζόν 2017-18 (16 νίκες, 9 ισοπαλίες) είχε πέντε βαθμούς περισσότερους απ’ ό,τι στην τρέχουσα. Οι κυανόλευκοι έπιασαν «πάτο» τη σεζόν 2018-19 όταν η συγκομιδή τους ήταν μόνο 35 βαθμοί κι αγωνίστηκαν στο β’ γκρουπ. Μόνο που εκείνη τη σεζόν, εντός αγωνιστικού χώρου είχε μαζέψει 44 βαθμούς, αλλά μηδενίστηκε σε νικηφόρο αγώνα και επιπρόσθετα της αφαιρέθηκαν 6 βαθμοί λόγω της πολύκροτης υπόθεσης Ουζόχο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Λίρα εκατό ο μπακ των €9.000 που πέρασε στο ντούκου

Η ομάδα της Αμμοχώστου μπαίνει στα πλέι οφ της διεκδίκησης του τίτλου ως αουτσάιντερ. Θα μπορούσε, μάλιστα, να υποστηρίξει κάποιος ότι θα δώσει τα πρώτα παιχνίδια της με την πλάτη στον τοίχο. Αναμετρήσεις όπως αυτές που ακολουθούν (με Απόλλων εντός έδρας, την Ομόνοια εκτός και τον Ολυμπιακό εκτός) είναι εξαιρετικής βαθμολογικής σημασίας, αφού τυχόν στραβοπάτημα -σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα- μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως εκτροχιασμός από το κυνήγι του τίτλου.

Οι βαθμολογίες της δεκαετίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ