aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Από τους δύο τίτλους στον εφιάλτη ένα τσιγάρο δρόμος

Ανόρθωση: Από τους δύο τίτλους στον εφιάλτη ένα τσιγάρο δρόμος

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Προτού καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της δήλωσης του Τιμούρ Κετσπάγια ότι η Ανόρθωση είναι η μοναδική ομάδα την τελευταία διετία που διεκδικεί και τους δύο εγχώριους τίτλους η ομάδα της Αμμοχώστου τέθηκε νοκ άουτ από τον Ολυμπιακό.

H ήττα με 2-0 από τους αδιάφορους βαθμολογικά μαυροπράσινους ήταν καταδικαστική για την ομάδα της Αμμοχώστου που έμειναν στο -10 από την πρωτοπόρο Ομόνοια και έχοντας τρεις ομάδες από πάνω τους μόνο με θαύμα μπορούν να ελπίζουν σε ανατροπή των δεδομένων στις τελευταίες 7 αγωνιστικές.

Η «Κυρία» μάλλον θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ότι πλέον κινδυνεύει, και μάλιστα αρκετά, να χάσει το τρένο που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εφιαλτικό σενάριο αλλά δεν είναι μακριά καθώς εάν δεν στεφθεί κυπελλούχος για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο επιβάλλεται να τερματίσει στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας. Με το τέλος της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος είναι στο -6 από Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Το πράγμα στο Μακάρειο «μύριζε» από την αρχή. Στην ανάγνωση της ενδεκάδας η απουσία του Ντορ Μίχα δεν είχε ποδοσφαιρική εξήγηση. Ο Ισραηλινός πιστώθηκε τέσσερις ασίστ πριν τέσσερις μέρες και η μη συμπερίληψη του στο αρχικό σχήμα ξένισε. Ο Κετσπάγια παραδέχθηκε το λάθος του και τον έριξε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 30’. Από το σημείο εκείνο και έπειτα η Ανόρθωση άρχισε να έχει επιθετική δραστηριότητα. Πιο πριν ταλαιπώρησε την μπάλα με ανούσια κατοχή και κατέγραψε μόνο την… άχαστη του Κορέια, ο οποίος προ κενής εστίας στο 4’ έστειλε την μπάλα έξω. Στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ο Κα εξέθεσε την αργή αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης που «τρύπησε» με μια μπαλιά πενήντα μέτρων. Ρισβάνης και Αρτυματάς πιάστηκαν στον «ύπνο» ο Λόρια τοποθέτησε λάθος το σώμα του και είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Τι να κάνουμε; Να τα παρατήσουμε;»

Από το 65’ μέχρι και το 90’ η ομάδα της Αμμοχώστου έπαιξε σαν τη γάτα το ποντίκι τον Ολυμπιακό. Σφυροκοπούσε ασταμάτητα, έβρισκε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως οι ποδοσφαιριστές της αστοχούσαν από πολύ ευνοϊκές θέσεις, γεγονός που υπογράμμισε και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια κράτησε από το χέρι την Ανόρθωση σε μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος, όμως τελευταίως παρουσιάζεται απελπιστικά άστοχος και με πολύ λιγότερες φυσικές δυνάμεις σε σχέση με όταν πρωτοήρθε.

Γενικότερα οι κυανόλευκοι υστερούν σε φρεσκάδα, τρεξίματα και ιδέες σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά της βαθμολογίας και αυτό δεν βαραίνει (μόνο) τους ποδοσφαιριστές. Το ντέρμπι με την ΑΕΛ που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κρίνεται καθοριστικό ως προς τον στόχο της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ανόρθωση 2-0: Όλα τα Κα-κά της μοίρας της (vid)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ