aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Άντερα…

Ανόρθωση: Άντερα…

Πολύ σκληρή για να… πεθάνει. Η Ανόρθωση άφησε με τον καλύτερο τρόπο πίσω της τη βαριά ήττα με 5-0 από τον Εθνικό στο Δασάκι και έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της το τρέξιμο και την καλή άμυνα, αυτά δηλαδή που την έκαναν να ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν, κέρδισε 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου.

«Όταν χάνεις 5-0 πάλι τρεις βαθμούς χάνεις. Δεν χάσαμε πέντε βαθμούς. Μπορεί να ήταν για καλό. Αν κερδίζαμε θα αυξάναμε τη διαφορά, αλλά αφού χάσαμε ίσως να ήταν καλύτερο που χάσαμε έτσι για να προβληματιστούμε», είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Και η αλήθεια είναι πως όσο κι αν πλήγωσε όλους (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, κόσμο) το αποτέλεσμα με τον Εθνικό ήταν ένα γερό χαστούκι που ανάγκασε τους πάντες να κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Στο «Αμμόχωστος» η Ανόρθωση έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Ο προπονητής της αναθεώρησε αφήνοντας στον πάγκο τα δύο «δεκάρια» (Ράγιος, Ανανίτζε) που είχε βασικούς στο Δασάκι και επέλεξε ενδεκάδα με τρία ανασταλτικά χαφ, τους Νταουσβίλι, Αρτυματά και Μαργκάσα. Στόχος, ασφαλώς, ήταν να βάλει πίεση από ψηλά στον αντίπαλο και τα κατάφερε. Μάλιστα, ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και μετά αμύνθηκε με μαεστρία αφήνοντας τον αντίπαλο να μπει στην περιοχή της απειλητικά ελάχιστες φορές.

Διαβάστε επίσης: «Κυρία» στο ραντεβού της για τετράδα η Ανόρθωση (pics / vid)

Η παρουσία τριών ανασταλτικών μέσων «οχύρωσε» την αμυντική γραμμή της «Κυρίας», ενώ η στιγμη… μαγείας με το τακουνάκι του Ράγιος και την εκπληκτική πάσα του Σελίν έδωσαν την ευκαιρία στον Οκριασβίλι να χρηστεί σκόρερ και να «κλειδώσει» την πρόκριση για την Ανόρθωση.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Λίγος o σεβασμός. Ότι είπαν τα παιδιά το έκαναν πράξη»

«Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι κάθε φορά που έχουμε ατυχές αποτέλεσμα η ομάδα επανέρχεται και αυτό κάναμε και σήμερα», υπογράμμισε ο Κετσπάγια και η ικανότητα αυτή είναι που κάνει τις μεγάλες ομάδες να ξεχωρίζουν. Και το… στομάχι να αντέχουν στην πίεση. Για την Ανόρθωση ο αγώνας κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και η αντίδρασή της μετά την συντριβή στο Δασάκι ήταν ένα τεστ όχι δυνατοτήτων αλλά διαχείρισης της πίεσης. Το πέρασε με βαθμό, άριστα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ