aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ανέλαβε δράση με επίσημη καταγγελία, η εισήγηση για τους ξένους

Ανόρθωση: Ανέλαβε δράση με επίσημη καταγγελία, η εισήγηση για τους ξένους

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η διοίκηση της Ανόρθωσης προχώρησε σε καταγγελία του Βασίλη Δημητρίου για τη διαιτησία του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και αναμένει την παραδειγματική τιμωρία του. Παρά το γεγονός ότι μετά το ματς η αντίδραση των κυανόλευκων ήταν «χλιαρή» (ο Τιμούρ Κετπάγια δεν είπε τίποτα, ενώ ο Σάββας Πηλακούτας κράτησε… ψύχραιμους τόνους), ο Ευγένιος Χαμπουλλάς ανέλαβε δράση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Μπερτράντ Λαγιέκ, που ήταν προγραμματισμένη εδώ και δύο εβδομάδες, καταγγέλθηκε ο Βασίλης Δημητρίου με σχετικό υπόμνημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην καταγγελία της «Κυρίας» περιλαμβάνονται πέραν των δέκα φάσεων στις οποίες ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ανόρθωσης υποστήριζε από πριν αυτή γραμμή πλεύσης για τη διαιτησία. Ενώ στο παρελθόν δημοσιοποίησε ότι στηρίζει τους Κύπριους διαιτητές, ενημερώθηκε ο Μπερτράντ Λαγιέκ από τον πρόεδρο της Ανόρθωσης ότι σε περίπτωση που έρθουν ξένοι διαιτητές πρέπει να είναι έμπειροι και διεθνείς.

Σημειώνοντας, μάλιστα, ότι πρέπει να υπάρχουν κριτήρια για την επιλογή των ξένων διαιτητών που θα σφυρίζουν στο πρωτάθλημά μας. Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς εισηγήθηκε να είναι διεθνείς και να μην προέρχονται από χώρες από τις οποίες υπάρχουν πολλοί παίκτες, προπονητές και ατζέντηδες στην Κύπρο, αλλά και να μην κατάγονται επίσης από χώρες των Βαλκανίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ