aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ανάποδα και ακόμα χειρότερα

Ανόρθωση: Ανάποδα και ακόμα χειρότερα

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η «ψαλίδα» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα άνοιξε για την Ανόρθωση στους 13 βαθμούς, μετά τα σερί αρνητικά αποτελέσματα στα πλέι οφ. Ο αγωνιστικός κατήφορος της «Κυρίας» είναι ξεκάθαρος σε αυτή τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και αποτυπώνεται τόσο στη βαθμολογία όσο και από στατιστικής απόψεως.

Οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Ομόνοια και ήταν ακόμα στο παιχνίδι για την κατάκτηση του τίτλου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν όπως θα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας. Πέντε ματς των πλέι οφ και η Ανόρθωση αναζητά ακόμα την παρθενική της νίκη, έχοντας γνωρίσει την ήττα τρεις φορές, ενώ δύο φορές έμεινε στην ισοπαλία.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Το «πείραμα» απέτυχε και η λογική λέει τριάδα

Ο αγωνιστικός ξεπεσμός της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια στα πέντε αυτά ματς είναι ξεκάθαρος και μπορεί να τον διακρίνει κανείς κάνοντας μια μικρή μόνο σύγκριση ανάμεσα στους αριθμούς της κανονικής διάρκειας και των πλέι οφ.

Σε σύνολο 26 αγώνων της Α’ φάσης η Ανόρθωση βρήκε δίκτυα 37 φορές, ενώ δέχτηκε μόλις 21 γκολ (δεύτερη καλύτερη άμυνα), που αναλογούν σε 1,4 γκολ ανά αγώνα στο ενεργητικό και σε 0.8 γκολ ανά αγώνα στο παθητικό.

Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία στη Β’ φάση. Στο σύνολο των πέντε… καταστροφικών για τις όποιες ελπίδες κατάκτησης του τροπαίου, οι κυανόλευκοι μάζεψαν την μπάλα από τα δίκτυα τους οκτώ φορές (1.6 γκολ ανά αγώνα). Κατόρθωσαν παράλληλα να σκοράρουν μόλις τέσσερις φορές (0.8 γκολ ανά αγώνα).

Οι αριθμοί λένε πολλές φορές δεν αποτυπώνουν την αλήθεια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ξεκάθαροι. Τα στατιστικά της Ανόρθωσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος σε σύγκριση με της κανονικής διάρκειας όχι μόνο είναι ανάποδα αλλά ακόμα χειρότερα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ