aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Άλλη ομάδα με τους «φρέσκους»

Ανόρθωση: Άλλη ομάδα με τους «φρέσκους»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης περιμένουν πώς και πώς να δουν την ομάδα τους με συμπληρωμένο το ρόστερ. Κι ο Κετσπάγια ακόμη περισσότερο για να έχει στη διάθεσή του όλες τις επιλογές του. Σε τρεις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα δεν ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή οι τελευταίες προσθήκες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Ντορ Μίχα ήταν σε αυτοπεριορισμό, ενώ ο Γκιόργκι Κβιλιτάια αποκτήθηκε στο παρά κάτι της μετεγγραφικής περιόδου.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε θέσεις, στις οποίες η «Κυρία» είχε έλλειμμα από τη λήξασα σεζόν. Θέσεις που μπορούν να αλλάξουν και τη φιλοσοφία, αλλά και την αποτελεσματικότητα μίας ομάδας. Ο Μίχα για παράδειγμα προορίζεται για τον επιτελικό ρόλο που τόσο πολύ έλειψε από τους κυανόλευκους, από τον περασμένο Γεννάρη όταν… σταμάτησαν οι μηχανές του Ράγιος. Ο Ισραηλινός, έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να αλλάξει τον ρυθμό ανάπτυξης των κυανόλευκων. Αυτό έκανε και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης τη σεζόν 2018-19 και κατέγραψε δεκάδες ασίστ.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Χουσμπάουερ δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιβεβαιώσει τις συστάσεις που τον συνοδεύουν, όλοι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» περιμένουν ότι με τον Μίχα στην ενδεκάδα θα είναι πιο εύκολη (και επικίνδυνη) η πρόσβαση στην αντίπαλη εστία. Ο Ισραηλινός θα είναι στην αποστολή στο προσεχές ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα, καθώς επίσης και στην Ευρώπη με τη νικήτρια της αναμέτρησης Όσιγιεκ – Βασιλεία. Κι εφόσον είναι ετοιμοπόλεμος πιστεύεται ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Τα ίδια δεδομένα, σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ισχύουν και για τον Γκιόργκι Κβιλιτάια, ο οποίος θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα. Η απόκτησή του αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ομάδας. Στο Βέλγιο, με τα χρώματα της Γάνδης, η οποία πλήρωσε 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, τα στατιστικά του δεν ήταν καν αξιοπρόσεκτα, αφού στατιστικώς κολύμπησε σε ρηχά νερά. Ο Κετσπάγια, όμως, τον ξέρει πολύ καλά από τη Γεωργία (εκεί σε κάποιες σεζόν σκόραρε κατά συρροή) και την Εθνική της χώρας του (σκόραρε και εναντίον της Εθνικής Κύπρου απ’ όπου και η φωτογραφία).

Επίσης, με τα χρώματα της Ραπίντ Βιέννης ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός και ο Γεωργιανός τεχνικός είναι σίγουρος ότι ξέρει την… τέχνη του γκολ. Αυτό είναι το ζητούμενο της μετεγγραφής του και όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο αναμένουν ότι θα πάρουν τις απαραίτητες βοήθειες. Στην ίδια θέση παίζει και ο Μανιάς που στην παρούσα φάση έχει προβάδισμα, επειδή είναι περισσότερο καιρό στην ομάδα, αλλά πιστεύεται ότι πολύ σύντομα και ο Κβιλιτάια θα μπει στο τερέν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ