aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Αγκάθια» για τη νέα «Κυρία»

Ανόρθωση: «Αγκάθια» για τη νέα «Κυρία»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Θερμό μετεγγραφικό καλοκαίρι προμηνύεται στην Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου έβαλε τέλος στην ξηρασία 13 χρόνων από τους τίτλους με την κατάκτηση του 11ου κυπέλλου στην ιστορία της, όμως υπάρχει διάθεση για σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Η διοίκηση των κυανόλευκων έχει συμφωνήσει με τον Τιμούρ Κετσπάγια στους όρους συνεργασίας τους, με τις πληροφορίες του «Goal» να αναφέρουν ότι ο Γεωργιανός τεχνικός θα βάλει στον προσωπικό του λογαριασμό 500.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Επίσης, στο νέο διετές συμβόλαιο προνοούνται σημαντικά μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων. Απομένουν οι τελευταίες πινελιές, κυρίως σε θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό και τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, και ακολούθως θα πάρει επίσημη μορφή η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα σε Ανόρθωση και Κετσπάγια.

Το έργο του 53χρονου προπονητή και της διοίκησης για το «κτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν έχει αρκετά «αγκάθια», καθώς σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα υπάρχουν μόνο τρεις κενές θέσεις ξένων ποδοσφαιριστών. Συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν έχουν οι εξής δώδεκα παίκτες: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Ρισβάνης, Νταουσβίλι, Μπουσουλάτζιτς, Χουσμπάουερ, Καλτσάς, Ελουντού, Μίχα, Μανιάς και Κατσαράβα. Τα κενά που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις των Γκαλίτσιου, Βργκοτς, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια επιβάλλεται να καλυφθούν, ενώ η κάκιστη πορεία στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος μαρτυρά ότι η Ανόρθωση χρειάζεται ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση για να μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η αποδέσμευση παικτών από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό αποτελεί μονόδρομο, ώστε να ανοίξουν θέσεις για μετεγγραφές, εντούτοις κάτι τέτοιο γίνεται με το αζημίωτο και ενδεχομένως να «ματώσει» το ταμείο σε μια περίοδο που η κάνουλα των εσόδων έχει στερέψει. Θα αποχωρήσει ο Μιχάλης Μανιάς, στο συμβόλαιο του οποίου υπάρχει όρος διακοπής έναντι αποζημίωσης δύο μηνιάτικων. Στη «μαύρη» λίστα του Κετσπάγια είναι ο Γιόζεφ Χουσμπάουερ. Ο Τσέχος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ με απολαβές που ξεπερνούν τα 270.000 ευρώ ετησίως και αποτελεί «πονοκέφαλο» για την τεχνική ηγεσία, ενώ ιδιαίτερα επισφαλής κρίνεται και η θέση του Τσαρλς Ελουντού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ