aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Αυτά που έχουν σημασία για το πρώτο «τρίποντο»

Ανόρθωση: Αυτά που έχουν σημασία για το πρώτο «τρίποντο»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Την πρώτη νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα θα επιδιώξει να πανηγυρίσει απόψε (19:00) η Ανόρθωση απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Η αποστολή της στο «Τάσος Μάρκου» δεν αναμένεται εύκολη, καθώς η γηπεδούχος προέρχεται από δυο ήττες και θα τα δώσει όλα. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια όσοι ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας» αγωνιστούν, για να έρθουν οι τρεις βαθμοί

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε μπόλικο χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια της διακοπής. Το ευχάριστο είναι ότι είδε τα τελευταία αποκτήματα να ανεβάζουν ρυθμό, ενώ στα θετικά είναι επίσης ότι οι διεθνείς επέστρεψαν χωρίς προβλήματα. Οι Μαργκάσα και Σελίν πιθανόν να είναι στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα δούμε κάποιον στο αρχικό σχήμα.

Όσο για το αρχικό σχήμα, είναι γνωστό ότι ο Γεωργιανός προπονητής εύκολα μπορεί να εκπλήξει και να προχωρήσει σε αλλαγές που ελάχιστοι περιμένουν. Ένα σχήμα ωστόσο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες σήμερα είναι το ακόλουθο: Ο Λόρια κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Γκαλίτσιος (δεξιά), Βργκοτς, Σίλντενφελντ και Εγγλέζου (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή οι Αρτυματάς, Νταουσβίλι ή Βασιλακάκης και Ράγιος. Δεξιός εξτρέμ ίσως προτιμηθεί ο Καλτσάς, αριστερός ο Οκριασβίλι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις έχει το προβάδισμα αντί του Σαντίκ. Αυτή είναι μία ενδεκάδα που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μιας και δίνει την ευκαιρία στον Κετσπάγια να αλλάζει το σύστημά του όταν αμύνεται, με τον Αρτυματά να γίνεται τρίτος στόπερ και να δίνει βοήθειες.

Το σημαντικό για τη «Μεγάλη Κυρία», όποιοι κι αν είναι αυτοί που θα αγωνιστούν, είναι να παρουσιαστεί όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και να κυριαρχήσει από την αρχή. Με την ΑΕΛ έδειξε κάποια θετικά στοιχεία και αυτά είναι που θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο ο Κετσπάγια σταδιακά. Αν τα καταφέρει, είναι δεδομένο ότι θα αρχίσει η ομάδα να αποκτά καλύτερο ρυθμό, αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις κινήσεις της. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έρθει η νίκη σήμερα απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Στη διάθεση των φίλων της Ανόρθωσης έχουν απομείνει εισιτήρια για τον αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, έτσι θα ανοίξουν ταμεία στο «Τάσος Μάρκου» στις 17:30. Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 15 ευρώ, στα 10 ευρώ είναι η τιμή του μαθητικού, ενώ τα παιδικά εισιτήρια έχουν καθοριστεί στο 1 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ