aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνοικτός ο δρόμος για τα ευχάριστα στην ΑΕΚ με Ιδιάκεθ-Τρισκόφσκι

Ανοικτός ο δρόμος για τα ευχάριστα στην ΑΕΚ με Ιδιάκεθ-Τρισκόφσκι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μετά την προχθεσινή πρόκριση των ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ στον τελικό κυπέλλου, η ΑΕΚ εξασφάλισε για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι ο σκοπός επετεύχθη, αναφορικά με την αντικατάσταση του Αντόνι Ιραόλα από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Κάτι που αποτελεί άλλο ένα βήμα για παραμονή του δεύτερου στο πόστο του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πλέον, το κλίμα είναι ευοίωνο για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και θα είναι έκπληξη αν ισχύσει το αντίθετο. Η διοίκηση της ΑΕΚ το ευνοεί, υπάρχει θετική ατμόσφαιρα από τις τάξεις των ποδοσφαιριστών, τον εμπιστεύεται ο κόσμος και όλα συνηγορούν πως δεν θα αργήσει το ραντεβού των δύο πλευρών για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας.

Από τη στιγμή όμως που «κλειδώθηκε» η θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι λογικό να αρχίσει να ζεσταίνεται ακόμη πιο πολύ ο μετεγγραφικός σχεδιασμός. Ο τεχνικός διευθυντής των Λαρνακέων Άντερ Μουρίγιο ασχολείται με το υφιστάμενο ρόστερ και ταυτοχρόνως ρίχνει ματιές για εξεύρεση ποδοσφαιριστών.

Μία από τις δεδομένες κινήσεις που βρίσκονται στα σκαριά είναι η επέκταση συνεργασίας με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός διανύει απίστευτη σεζόν, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στα 32 του χρόνια φλερτάρει με το πρώτο χρυσό παπούτσι της καριέρας του. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τον λατρεύουν και η διοίκησή της θεωρείται δεδομένο ότι θα θελήσει να τους προσφέρει άπλετη χαρά με τη δέσμευσή του για περαιτέρω παραμονή στις τάξεις της, αφού η υφιστάμενη συνεργασία εκπνέει σε έναν χρόνο.

Αναφορικά με το κεφάλαιο ανανεώσεις, πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Μουρίγιο για εντοπισμό ποιοτικών παικτών του καταλόγου Β. Αν ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής πετύχει το ζητούμενο, μεγαλώνοντας έτσι το βάθος του έμψυχου δυναμικού, θα ανοίξει ο δρόμος για να μην γίνουν πολλές διαφοροποιήσεις στον κατάλογο Α. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο στόχαστρο βρίσκονται και Κύπριοι ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ